Ingers inlägg profilbild 2

Läs förbundsordförande Inger Damlins kortfattade kommentarer och analyser kring aktuella frågor som berör skola och utbildning. Delta gärna i diskussionen på #ingersinlägg och hör av dig om du har en fråga till Inger! 

På twitter: @IDamlin
På Facebook: @Inger Damlin
På Instagram: @ingerdamlin

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn: 040 089 7300

Pressbilder hittar du här!

”Som arbetsgivare behöver vi se till att jobbet inte är för krävande och att ge rektorerna en möjlighet att utföra arbetet väl. Då trivs och stannar de.” Så uttryckte sig en klok arbetsgivarrepresentant för inte så länge sedan. Rektorn i mig känner exakt igen den aspekten. Mår rektorn bra, mår skolan bra.

Rektorn är den förman som ska finnas till för alla, som leder, lyssnar och agerar. Rektorn är skolans hjärta som tar sig tid för elever och välmående, fostrande och disciplinära sidan.

Låt oss skynda på med att svänga blad till ett nytt ljusare år 2021. Corona - detta evighetstema i vars kölvatten ovisshet, risker och dagliga begränsningar flyter. Detta otäcka tema som lagt sordin på vår tillvaro och präglat skola 2020.

Trettondag 2021, en dag som spelar roll för framtiden. Det som hände i Washington, det som utspelades i kongresshuset påverkade vår sanna tro på demokrati som samhällets självklara grundpelare.

Marins regering har en vision om att stärka elevers rättigheter, en vision som skolfolket applåderar.

Vår skola är iklädd ett stödsystem som har tio år på nacken, och fältet efterlyser en rejäl renovering av systemet. Samhället har förändrats, läroplaneruppdateras och elevers vardag förändrats mycket det senaste decenniet. Maskineriet behöver helt enkelt en rejäl översyn, eventuellt vore också lite smörjmedel och reservdelsbyte på sin plats.