Läs mera om 'Enkätundersökning om teknologi för att främja inklusion, jämlikhet och rättvisa i utbildningen'

En forskningsgrupp vid Åbo Akademi genomför en enkätundersökning om teknologi för att främja inklusion, jämlikhet och rättvisa i utbildningen. Läs mer nedan och delta i enkäten fram till 20 maj!

Läs mera om 'FSL:s kansli håller sommarstängt 4–31.7 '

Under sommarstängningen betjänar vi medlemmar enbart i akuta ärenden kl. 10–12 följande datum: 4.7, 12.7, 18.7 och 25.7. Under de här tiderna kan du ta kontakt i ärenden som inte kan vänta, exempelvis om du ska lämna in besvär i anställningsbeslut, om du hotas av uppsägning eller något annat som akut kräver rådgivning av juridisk karaktär. I övriga fall ber vi dig kontakta oss redan i juni, återkomma i augusti eller skicka e-post.

Läs mera om 'FSL stöder Ukraina'

I många år har FSL skickat ut en medlemsgåva i form av en lärarkalender till alla er medlemmar. Under det senaste året har vi utarbetat en hållbarhetspolicy som berör all vår verksamhet. Som ett led i vårt arbete mot en mer hållbar organisation har förbundet i år valt att avsluta kalenderproduktionen. Med anledning av det pågående kriget i Ukraina har FSL:s styrelse beslutat att i år i stället göra en donation till Rädda Barnen.

Läs mera om 'De här FSL:arna fick en plats i OAJ:s fullmäktige'

Martin Ahlskog, rektor för Sursik skola i Pedersöre, var röstmagnet i FSL:s valkrets i OAJ:s fullmäktigeval. Han fick 314 röster, vilket inte bara är flest bland FSL:arna utan också tredje mest röster i hela OAJ-valet.

Läs mera om 'FSL undersöker läromedelssituationen i de finlandssvenska gymnasierna'

Diskussionen om tillgången på läromedel på svenska tog rejäl fart under 2021. Nu vill FSL gå vidare med frågan och sätter fokus på att undersöka läromedelssituationen i de finlandssvenska gymnasierna. Genom en enkät till gymnasielärare och rektorer vill FSL få en uppdaterad bild av tillgång och kvalitet på lärresurserna på svenska.

Läs mera om 'Det här är FSL:s kandidater i OAJ-valet 2022'

OAJ:s fullmäktige är lärarfacket OAJ:s högsta beslutande organ. I vår väljs 150 ledamöter för en ny mandatperiod på fyra år. FSL utgör en egen valkrets och besitter 8 platser i fullmäktige. Här ser du ett galleri över alla 14 FSL:are som kandiderar i valet. 

Läs mera om 'KIILA-rehabilitering för rektorer'

Hösten 2022 inleds en ny svenskspråkig rehabiliteringskurs vid Härmä Rehab som är riktad till FSL:s rektorer. KIILA-rehabiliteringen är en yrkesinriktad rehabilitering som Fpa kan bevilja dig.

Läs mera om 'How to get a lärarjobb 2022'

Vad ska man tänka på inför en jobbintervju för ett lärarjobb? Vad är rektorernas bästa tips? FSL ordnar årligen evenemanget "How to get a lärarjobb", både i Helsingfors (19.1) och i Vasa (24.1). I år är evenemangen digitala och FSLF och Didacta har bjudit in sina medlemmar bland annat via Facebook. 

Läs mera om 'FSL och Hem och Skola benar ut vad den kommande hälsoreformen innebär för bland annat elevvården'

Vi går mot en bredaxlad administration och det finns en oro bland många huruvida det nya vi bygger ska kunna möta behovet av till exempel snabba och tillgängliga elevvårdstjänster. Det konstaterade FSL:s ordförande Inger Damlin som tillsammans med Anders Adlercreutz, ordförande för Hem och skola i Finland och riksdagsledamot (Sfp), diskuterade social- och hälsovårdsreformen och det stundande välfärdsområdesvalet. Titta på våra livesändning i efterhand!

Läs mera om 'Det här ska FSL göra under 2022 - ta en titt på vår verksamhetsplan'

Ett nytt verksamhetsår är i full gång och trots ett utmanande pandemiläge finns det en hel del vi kan, vill och tänker göra.  Kom ihåg, en plan kan alltid justeras, hör av dig till din förening eller till FSL:s kansli om du har idéer.