Läs mera om 'Webbinarium 8.3 kl. 15 – hur ska vi fixa trestegsstödet?'

FSL ordnar 8.3 kl. 15-16 ett webbinarium om trestegstödet och om en modell för hur lagstiftningen och organiseringen av stödet kunde utvecklas. Webbinariet är öppet för alla intresserade medlemmar.

Läs mera om 'En lösning har nåtts för kommunsektorns avtalsförhöjningar'

Ett förhandlingsresultat har nåtts om hur referensbranschernas avtalslösningar påverkar kommunsektorns och välfärdsområdenas avtalsförhöjningar. Förhandlingsresultatet har nu godkänts av alla parters beslutande organ. – Jag är väldigt nöjd över att kopplingen till referensbranscherna genomförs fullt ut, säger OAJ:s ordförande Katarina Murto.

Missa inte måndagens livesända paneldebatt "När eleverna tar smällen - då måste vi agera". Live på FSL:s FB 20.2 kl. 18-19:30!

Läs mera om 'FSL har en ny strategi'

Förbundets senaste fullmäktigemöte slog fast en strategi för perioden 2022–2026. FSL ska arbeta för ett framgångsrikt Finland 2026 genom att bidra med trygghet och stabilitet i en föränderlig värld.

Läs mera om 'Ladda ner den nya appversionen – vinn trådlösa Bluetooth-hörlurar från House of Marley!'

FSL:s medlemskort blir helt digitalt och finns från och med nu i appen Lärarrummet. Alla som laddar ner eller uppdaterar sin app fram till 31 januari 2023 kan delta i utlottningen av tre par hörlurar!

Läs mera om 'Medlemskortet blir digitalt'

FSL följer i OAJ:s fotspår och går den 1 januari över till att använda enbart elektroniska medlemskort. Medlemskortet kommer att finnas tillgängligt i appen Lärarrummet fr.o.m. 30.12.

Läs mera om 'FSL har en ny slogan!'

FSL har en ny slogan för perioden 2023-2026! Den nya sloganen leder oss i vår verksamhet under de kommande fyra åren.

Läs mera om 'Ny KIILA-rehabilitering för FSL:are 2023-2024'

KIILA-rehabiliteringen är yrkesinriktad rehabilitering som ska bevara och förbättra arbetsförmågan hos personer i arbetslivet. Kursen bekostas av FPA och är kostnadsfri för deltagaren.

Läs mera om 'De här FSL:arna fick en fjäder i hatten'

På Världslärardagen den 5 oktober vill vi ge våra aktiva medlemmar, som får vårt lärarförbund att rulla på det lokala planet, lite extra uppmärksamhet. Vi har över 30 föreningar runtom i landet och idag delar de ut FSL-utmärkelsen "En fjäder i hatten" till en av sina eldsjälar. Här kan du se listan på alla som får utmärkelsen.

Läs mera om 'FSL:s fullmäktige kallas till höstmöte 10–11.11'

FSL:s högsta beslutande organ, fullmäktige, kallas till ordinarie höstmöte 10–11.11.2022 i Mässcentrum, Helsingfors. Mötet inleds klockan 12.00 den 10 november och avslutas senast klockan 14.30 den 11 november.