Det nya avtalet lät vänta på sig och därför kommer vårt PM lite senare än vanligt. Pappersversionen får ni i läsårets första nummer av Läraren (kommer den 9 augusti). Här kan ni läsa det i PDF-format redan nu. I den här artikeln har vi också lagt till sådant som inte ryms i den tryckta versionen. 

Som tack för ert intensiva arbete den här våren ger OAJ en sommargåva till sina ordinarie medlemmar, alltså även FSL:are. I samarbete med förlagen Förlaget, Siltala och Teos får du en gratis valfri bok och betalar endast för portot på 3,90 euro. Du väljer själv en passlig bok i det utvalda förlagets nätbutik. Förmånen gäller en bok/medlem.

Vad gör jag om jag blir sjuk på sommaren? Eller om jag byter arbetsplats till hösten? Här har vi samlat info som kan vara bra att minnas under ledigheten.

Finlands Svenska Lärarförbund, FSL, sammankallar fullmäktige till ordinarie vårmöte den 3 juni 2020 i Akavahuset i Helsingfors. Under mötet kommer en förbundsordförande för den resterande mandatperioden att utses (2020–2022). Medias representanter är välkomna att delta under nomineringen och valet.

Lagen om utkomstskydd för arbetslösa har ändrats temporärt på grund av coronavirusepidemin. De temporära lagändringarna rör arbetsvillkor, självrisktid och maximibetalningstid och de gäller 15.4–6.7.2020.

Januari 2021 kan kanske kännas långt borta just nu men det kommer en tid efter coronan också och innan vi vet ordet av slår dörrarna till utbildningsmässan EDUCA upp igen. Efter det här året kommer det finnas en hel del intressanta teman att ventilera inom utbildningsfältet, vi hoppas att just ni vill vara med då!

Fyra kandidater tävlar om fullmäktiges 43 röster, så kan man sammanfatta valet av ny ordförande för FSL. Fullmäktige sammanträder till vårmöte den 3 juni, då sker också valet. Här berättar vi mera om kandidaterna.

Åk till Nyborg i Danmark och träffa nordiska lärarkolleger i sommar! FSL bekostar hela kursavgiften för fyra FSL:are (resor ingår inte). NLS sommarkurs går av stapeln den 22-26 juni 2020.

Visst minns du att du själv är ansvarig för att medlemsavgiften dras från din lön? Det är även viktigt att du kollar ditt skatteförslag.

Nu finns det fyra kandidater som har meddelat om sitt intresse för att bli ny ordförande för FSL.