Läs mera om 'Vi har skärpt datasäkerheten – uppdatera ditt lösenord till medlemssidorna och få en rabattkod till Finlayson '

Vi vill uppmana alla FSL-medlemmar att ändra sitt lösenord till ett nytt och säkrare vid inloggning till våra elektroniska medlemssidor. När ni väl loggar in med det nya lösenordet hittar ni en ny flik, ”Övrigt”, där vi lagt in en rabattkod på 25 rabatt till Finlaysons nätbutik.

Läs mera om 'Hörnan på Educa 2021 blir digital '

Educamässan 2021 flyttas till 2022, det här på grund av coronaläget. Det svenskspråkiga kvarteret Hörnan kommer trots allt att erbjuda virtuellt program under fredagen den 29 januari 2021. För oss är det viktigt att kunna erbjuda er besökare en möjlighet till nätverkande och diskussion, trots att vi inte kan träffas fysiskt. 

Läs mera om 'Vi sänder live: Inspirationsföreläsning på Världslärardagen 5.10 '

På Världslärardagen 5.10 vill vi ge dig en present! Klockan 15-15.30 håller coachen Amanda Backholm en interaktiv föreläsning och workshop om att leva och jobba hållbart. Titta via Zoom eller direkt på vår Facebooksida.

Läs mera om 'Lärarföreningen i Vasa lanserar egen webbsida - ”Det underlättar att jobba med proffs”'

Vasa svenska lärarförening är en av FSL:s största lokalföreningar med över 350 medlemmar. Föreningen har nyligen lanserat en egen webbsida. Vi vill att människor som söker Vasa svenska lärarförening på nätet ska hitta den info de behöver och komma direkt till vår sida, säger lärarföreningens ordförande Jenny Teir.

Läs mera om 'Appen uppdaterad enligt det nya avtalet'

Vår mobilapplikation Lärarrummet är uppdaterad* inför skolstarten med bland annat de nya timantalen för samplaneringstiden. Vi har också fixat en del buggar och uppdaterat beskrivningstexter. Appen är helt gratis och finns att ladda ner för Android och iOS.

Läs mera om 'PM för läsåret 2020-2021 '

Det nya avtalet lät vänta på sig och därför kommer vårt PM lite senare än vanligt. Pappersversionen får ni i läsårets första nummer av Läraren (kommer den 9 augusti). Här kan ni läsa det i PDF-format redan nu. I den här artikeln har vi också lagt till sådant som inte ryms i den tryckta versionen. 

Läs mera om 'Kom ihåg dina rättigheter också under sommaren'

Vad gör jag om jag blir sjuk på sommaren? Eller om jag byter arbetsplats till hösten? Här har vi samlat info som kan vara bra att minnas under ledigheten.

Läs mera om 'A-kassan informerar om tillfälliga ändringar'

Lagen om utkomstskydd för arbetslösa har ändrats temporärt på grund av coronavirusepidemin. De temporära lagändringarna rör arbetsvillkor, självrisktid och maximibetalningstid och de gäller 15.4–6.7.2020.

Läs mera om 'Planeringen av Educa 2021 är igång'

Januari 2021 kan kanske kännas långt borta just nu men det kommer en tid efter coronan också och innan vi vet ordet av slår dörrarna till utbildningsmässan EDUCA upp igen. Efter det här året kommer det finnas en hel del intressanta teman att ventilera inom utbildningsfältet, vi hoppas att just ni vill vara med då!

Läs mera om 'Valet i vår - Vem blir FSL:s nya ordförande?'

Fyra kandidater tävlar om fullmäktiges 43 röster, så kan man sammanfatta valet av ny ordförande för FSL. Fullmäktige sammanträder till vårmöte den 3 juni, då sker också valet. Här berättar vi mera om kandidaterna.