Läs mera om 'Ny rehabiliteringskurs med start våren 2021 - anmäl dig nu'

I april 2021 är det dags igen för en svenskspråkig rehabiliteringskurs vid Härmä Rehab som är riktad till utbildningspersonal från olika förbund. KIILA-rehabiliteringen är en yrkesinriktad rehabilitering som Fpa kan bevilja dig.

Läs mera om 'De flesta tillfälliga coronarealterade ändringarna inom arbetslöshetsskyddet har upphört att gälla'

Under våren och sommaren 2020 gjordes flera tillfälliga ändringar inom arbetslöshetsskyddet och tjänsterna för arbetslösa på grund av coronapandemin. Många av de här undantagen har nu upphört, men vissa undantag förlängs så att de gäller en bit in på det nya året.

Läs mera om 'Fackets fem tips inför terminsstarten '

Våren 2021 bjuder på spännande nyheter och bekanta utmaningar för dig som jobbar inom skola och utbildning. Vi finns här som stöd i vått och torrt. Under veckan som gått har vi på våra sociala mediekanaler lagt ut korta tips och påminnelser inför den nya terminen, här hittar du alla samlade. 

Läs mera om 'Så här kan du som rektor lätta på arbetsbördan och få loss mer tid'

Rektorernas arbetsuppgifter är allt för många och tiden räcker tyvärr sällan till. FSL jobbar för långsiktiga och hållbara lösningar men vill också tipsa om sådant du som rektor kan se över redan idag. 

Educamässans Hörna 2021 blir en unik livesändning! Det skräddarsydda programmet leds av Sonja Kailassaari, känd från bland annat Efter Nio. 

I Hörnan varvar vi intervjuer med paneldiskussioner och videoinslag. Som tittare kan du ta en aktiv roll i diskussionerna eller bara luta dig tillbaka och njuta av inspirerande och tankeväckande program under några timmar. 

FSL bjuder på musik av den finlandssvenska artisten Nightbird.

Läs mera om 'OAJ bjuder på lillajulfest – virtuell konsert och litteraturkväll för medlemmarna'

Fredagen den 11 december klockan 19.00 har FSL:are möjlighet att njuta av en akustisk konsert med Maija Vilkkumaa och Erin. Det är OAJ och försäkringsbolaget Turva som bjuder på programmet. Onsdagen den 16 december klockan 18.00 ordnas en litteraturkväll med författarna Kari Hotakainen och Minna Lindgren, samtalet leds av journalisten Jenni Pääskysaari. Arrangörer för det här evenemanget är OAJ och förlagen Siltala och Teos.

Läs mera om 'Vi har skärpt datasäkerheten – uppdatera ditt lösenord till medlemssidorna och få en rabattkod till Finlayson '

Vi vill uppmana alla FSL-medlemmar att ändra sitt lösenord till ett nytt och säkrare vid inloggning till våra elektroniska medlemssidor. När ni väl loggar in med det nya lösenordet hittar ni en ny flik, ”Övrigt”, där vi lagt in en rabattkod på 25 rabatt till Finlaysons nätbutik.

Läs mera om 'Hörnan på Educa 2021 blir digital '

Educamässan 2021 flyttas till 2022, det här på grund av coronaläget. Det svenskspråkiga kvarteret Hörnan kommer trots allt att erbjuda virtuellt program under fredagen den 29 januari 2021. För oss är det viktigt att kunna erbjuda er besökare en möjlighet till nätverkande och diskussion, trots att vi inte kan träffas fysiskt. 

Läs mera om 'Vi sänder live: Inspirationsföreläsning på Världslärardagen 5.10 '

På Världslärardagen 5.10 vill vi ge dig en present! Klockan 15-15.30 håller coachen Amanda Backholm en interaktiv föreläsning och workshop om att leva och jobba hållbart. Titta via Zoom eller direkt på vår Facebooksida.

Läs mera om 'Lärarföreningen i Vasa lanserar egen webbsida - ”Det underlättar att jobba med proffs”'

Vasa svenska lärarförening är en av FSL:s största lokalföreningar med över 350 medlemmar. Föreningen har nyligen lanserat en egen webbsida. Vi vill att människor som söker Vasa svenska lärarförening på nätet ska hitta den info de behöver och komma direkt till vår sida, säger lärarföreningens ordförande Jenny Teir.