Kursanmälningar

Nu kan du anmäla dig till vårens kurs för rektorer den 16-17 april. Kursen ordnas enligt de rekommendationer som råder då, antingen på plats eller på distans. FSL:s ordnar också förtroendemannakurs, den här gången digitalt, den 10-11 mars.

 

Anmäl dig till en kurs här!

Rektorskursen bjuder på två intressanta dagar med givande föreläsningar. Bland annat deltar äldre konstapel Niklas Kråknäs i programmet och håller ett föredrag med rubriken "Skolan, rektorn och polisen". Christina Dahlblom, omtyckt coach med fokus på ledarskapsutveckling, bjuder på en förläsning kring att leda under förändring. Tidningen Lärarens chefredaktör Mattias Fagerholm är på plats för att snacka mediehantering.

Rektorskursen erbjuder utöver intressanta föreläsningar, ypperliga möjlgiheter till att diskutera och byta erfarenheter med andra rektorskolleger från hela Svenskfinland. Kursen inleds klockan 9 på fredagen den 16 april och avrundas senast klockan 15 lördagen den 17 april - välkommen med! Har du frågor går det bra att kontakta Jens Mattfolk, ombudsman på FSL: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

En inbjudan till förtroedenamannakursen har gått ut per e-post och du som förtroendeman kan anmäla dig genom att svara på mejlet eller via våra medlemssidor. Kursen är en fortsättningskurs där vi informerar om och diskuterar kring aktuella avtalsfrågor. Vi kommer att bland annat diskutera justeringspotter, lönesystem, anställning i tjänste- och arbetsavtalsförhållanden. Kursprogrammet inleds onsdagen den 10 mars kl. 9.00. Kursen avslutas på torsdagen den 11 mars kl. 15.00. 

Har du frågor du vill att vi ska behandla under förtroendemannakursen kan du meddela dem via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som också i övrigt svarar på frågor gällande kursen och tjänsteledigheter.

 

Om våra kurser

Du vet väl att FSL:s kurser är gratis för våra medlemmar? Vi står för resekostnader, hotellövernattningar och eventuellt lönebortfall för tjänstledighet. Inkvartering sker i dubbelrum men mot en extra kostnad kan du boka ett helt eget rum om du vill.

Med anledning av coronapandemin strävar vi efter att boka extra stora konferensrum för våra kurser och möten så att det ska gå att hålla avstånd. Vi följer naturligtvis aktivt med läget och myndigheternas rekommendationer. Här kan du läsa om Scandic:s åtgärder för att garantera en trygg vistelse.

Välkommen!