Medlemsförmåner

Som FSL-medlem är du försäkrad i företaget Turva. Du får även medlemstidningen Läraren och du har tillgång till en mängd rabatter och förmåner. 

 

Lärarfacket har ett avtal med försäkringsbolaget Turva. Som FSL-medlem har du en personförsäkring som innefattar bland annat rese- och olycksfallsförsäkring. Läs mer om medlemsförsäkringar och försäkringsrabatter på Turvas webbsida. Observera att försäkringarna inte gäller pensionerade medlemmar.

 

Ditt medlemskort är samtidigt ditt försäkringskort så ta med dig kortet om du ska ut och resa. På baksidan av kortet finns ett SOS-nummer till en internationell larmcentral som kan hjälpa dig med att hitta en passande vårdinrättning om det skulle behövas. Larmcentralen har öppet dygnet runt, tveka inte att ta kontakt!

 

Rabatter och förmåner

Som FSL-medlem får du den årliga Lärarkalender, en fickkalender som vi själva trycker upp och delar ut. Du får även medlemstidningen Läraren hemskickad och kan förstås ta del av redaktionens digitala innehåll. Om du vill prenumerera på OAJ:s medlemstidning Opettaja, får du som FSL-medlem 25 procent rabatt.

 

En del lärarföreningar har förhandlat fram olika lokala medlemsförmåner för sina medlemmar. Vänd dig till din förening för information om eventuella lokala förmåner.

 

Schildts & Söderströms erbjuder FSL-medlemmar följande rabatter, både i nätbutiken och i bokhandlarna i Helsingfors:

  • 35% på litteratur (kampanjkod: Aktie 123)
  • 25% på läromedel för gymnasiet (kampanjkod: Gymnasium 123)
  • 6% på läromedel för grundskolan (kampanjkod: Grundskola 123)

 

Råd och stöd från facket

Som medlem i FSL får du rådgivning och hjälp i frågor om skola och utbildning, löner och anställning samt juridiska frågor. Vänd dig till oss om du har frågor som rör ditt anställningsförhållande. Lärarfackets förtroendemän ger också råd och stöd – vänd dig alltid i första hand till din lokala förtroendeman. 

 

Du minns väl också att du som medlem i FSL är försäkrad i Lärarnas arbetslöshetskassa?! Läs mera om ditt arbetslöshetsskydd här.

 

Vår egen app Lärarrummet

Vi har utvecklat en egen mobilapplikation för våra medlemmar. Den heter "Lärarrummet" och är helt gratis att ladda ner.

 

 

I appen kan du bland annat:

  • Beräkna övertimsarvode
  • Beräkna årsbundet tillägg
  • Följa upp arbetstid (rektorer)
  • Följa upp samplanering
  • Kolla din usk
  • Söka lärarjobb

Appen ger dig också idningen Lärarens senaste nyheter och förbundets senaste uttalanden.

 

Appen Lärarrummet fungerar för Android- och iOS-telefoner (tyvärr inte för Windowstelefoner). Den kräver ingen registrering eller inloggning, bara tuta och köra alltså!

 

Övriga förmåner

Lärarfacket samarbetar med många olika företag och kan erbjuda våra medlemmar bra rabatter på bränsle, hotellövernattningar, inträden till museer med mera. Kom ihåg att visa upp ditt medlemskort!

 

På webbadressen www.jäsenedut.fi hittar du så gott som alla de medlemsförmåner som du har tillgång till med ditt FSL-medlemskort. Du loggar in på webbplatsen med ditt medlemsnummer som finns på ditt medlemskort.

Tyvärr finns webbplatsens information tillgänglig endast på finska. Vi beklagar det här men hjälper dig gärna med svenskspråkig information, kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn 020 749 54 64, om det är något du undrar över.