Medlemsförmåner

Som FSL-medlem är du försäkrad. Du får även medlemstidningen Läraren och du har tillgång till en mängd rabatter och förmåner på till exempel böcker, tandvård och gymkort. 

 

Lärarfacket har ett avtal med försäkringsbolaget Turva. Som FSL-medlem har du en personförsäkring som innefattar bland annat rese- och olycksfallsförsäkring. Läs mer om medlemsförsäkringar och försäkringsrabatter på  Turvas webbsida. I menyn för fackförbund, ska du välja OAJ. Observera att försäkringarna inte gäller pensionerade medlemmar.

Ladda ner TaskuTurva-appen (appen finns enbart på finska) så ser du ditt eget försäkringsskydd och det skydd som ditt fackförbund erbjuder. I appen får du till exempel smidigt råd om vart du ska vända dig om du blir sjuk på din resa. 

Ditt medlemskort är samtidigt ditt försäkringskort så se till att appen där det digitala kortet finns är med när du ska resa. I det digitala kortet finns ett SOS-nummer till en internationell larmcentral som kan hjälpa dig med att hitta en passande vårdinrättning om det skulle behövas. Larmcentralen har öppet dygnet runt, tveka inte att ta kontakt!

FSL:s medlemskort är digitalt och finns i vår egen app Lärarrummet. Logga in med egna bankkoder för att identifiera dig. Du hittar även den digitala versionen av ditt medlemskort när du loggar in på medlemsintran. Mobilkortet kan du visa upp när du till exempel vill utnyttja en medlesmförmån i samband med ett uppköp, simhallsbesök eller liknande. Länken till medlemskortet i Intran kan du spara som ett bokmärke, lägga till på hemskärmen på din telefon eller liknande för att enkelt komma åt kortet i fortsättningen. 

 

Förmåner

Som FSL-medlem får du medlemstidningen Läraren hemskickad och kan förstås ta del av redaktionens digitala innehåll. Om du vill prenumerera på OAJ:s medlemstidning Opettaja, får du som FSL-medlem 25 procent rabatt.

En del lärarföreningar har förhandlat fram olika lokala medlemsförmåner för sina medlemmar. Vänd dig till din förening för information om eventuella lokala förmåner.

Vår mobilapplikation Lärarrummet är också en förmån för dig som FSL-medlem. Appen är gratis och i den kan du till exempel följa upp samplaneringstiden, beräkna övertimsarvode, få förbundets och tidningen Lärarens nyheter.

 

Rabatter

Rabatt på friluftsmärket Garmins produkter

Garmin är känt för bland annat sina smartklockor och produkter för navigation av hög kvalité. Som FSL-medlem kan du köpa till exempel klockor och pulsband till ett rabatterat pris, även övrig utrustning som till exempel armband till klockorna omfattas av förmånen.

Rabatterna ligger mellan 15 och 35 procent och du hittar produkterna i den förmånsbutik som Garmin har öppnat för FSL:s och OAJ:s medlemmar. Utbudet i förmånsbutiken uppdateras kontinuerligt.

Du hittar länken till förmånsbutiken på vår medlemsintra. Logga in med bankkoder eller mobilcertifikat och välj ”Förmåner” i huvudmenyn.

 

Rabatt på resor till havs

Tallink Silja erbjuder dig som FSL:are en uppgradering till silvernivån direkt när du ansluter dig till kundklubben Club One. Som silvermedlem får du till exempel mer rabatt på ordinarier resor. Läs mer om hur du ansöker om medlemskapet på vår medlemsintra!

Reser du med Eckerö Line får du 20 procent rabatt på reguljära resor och kryssningar. Under tiden 10.6-11.8.2024 är rabatten 10 procent. På vår medlemsintra hittar du produktkod och mer information om hur du bokar.

 
Billigare glasögon!

Synsam erbjuder förmånligare glasögon till FSL:are och deras familjemedlemmar.

 • Glasögon, 30 procent
 • Sol- och sportglasögon, 25 procent
 • Kontaktlinser, 25 procent
 • Synsam Lifestyle-avtal, 20 procent
 • Gratis syngranskning

Rabatten kan inte kombineras med andra rabatten. Förmånen är giltig tills vidare i alla Synsam:s butiker. Du får rabatten genom att uppvisa ditt elektroniska medlemskort eller uppge att du är medlem i FSL som hör till OAJ.

Instrumentarium och Nissen erbjuder dig som medlem:

 • 30 procent rabatt på normalprissatta glasögon
 • 20 procent rabatt på normalprissatta solglasögon
 • 25 procent rabatt på kontaktlinser
 • Gratis syngranskning och kontaktlinskontroll

Rabatten är i kraft tills vidare. Du får rabatten genom att uppvisa ditt elektroniska medlemskort.

 

Böcker

Schildts & Söderströms erbjuder FSL-medlemmar följande rabatter i nätbutiken

 • 45% på litteratur  - Rabatten gäller både böcker samt nedladdningsbara filer och e-böcker

 • 25% på läromedel för gymnasiet - Rabatten gäller endast printböcker, inte digitala läromedel

 • 6% på läromedel för grundskolan - Rabatten gäller endast printböcker, inte digitala läromedel

Förlaget erbjuder FSL-medlemmar en rabatt på 45 procent vid köp av böcker i deras nätbutik.

Rabattkoderna för att handlar böcker i nätbutiken hittar du i menyn "Förmåner" på vår medlemsintra. Logga in här!

 

Tandvård

Tandvårdsföretaget ORAL erbjuder våra medlemmar rabatt på tandvård. Du får 50 procent rabatt för din första tandundersökning och sedan 10 procent som fortsatt förmån på normalprissatta behandlingar. Uppge att du är OAJ/FSL-medlem när du bokar en tid per telefon: 010 400 3400. Om du bokar via nätet, skriv in att du är OAJ/FSL-medlem i samband med bokningen. 

Vid frågor kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn: 020 749 54 64.

Inträden och mycket mer!

Lärarfacket samarbetar med många olika företag och kan erbjuda våra medlemmar bra rabatter på hotellövernattningar, inträden till museer med mera.

Visa upp ditt medlemskort till Nationalgalleriets museer, Konstmuseet Ateneum, museet för nutidskonst Kiasma och Konstmuseet Sinebrychoff och få 2 euros rabatt som enskild besökare. Du kan alternativt köpa ett förmånligt årskort för 28 euro.

På webbadressen https://www.memberplus.fi/ hittar du så gott som alla de medlemsförmåner som du har tillgång till med ditt FSL-medlemskort. Du måste registrera dig innan du loggar in första gången. Ange "OAJ" i menyn för "Liitto".

Följ Member+ på Facebook också så får du snabbt höra om de senaste förmånerna!

Tyvärr finns webbplatsens information tillgänglig endast på finska. Vi beklagar det här men hjälper dig gärna med svenskspråkig information, kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn 020 749 54 64, om det är något du undrar över. Notera också att en del av förmånerna är specifikt förhandlade för OAJ-medlemmar och finns "bakom" ytterligare en inloggning som FSL-medlemmar inte kommer åt.

Råd och stöd från facket

Som medlem i FSL får du rådgivning och hjälp i frågor om skola och utbildning, löner och anställning samt juridiska frågor. Vänd dig till oss om du har frågor som rör ditt anställningsförhållande.

Jan-Mikael Wikström och Jens Mattfolk är experter på lön och anställning och svarar gärna på dina frågor.

Lärarfackets förtroendemän ger också råd och stöd – vänd dig alltid i första hand till din lokala förtroendeman. 

Du minns väl också att du som medlem i FSL är försäkrad i Lärarnas arbetslöshetskassa?! Läs mera om ditt arbetslöshetsskydd här.

 

Vår egen app Lärarrummet

Vi har också en egen mobilapplikation för våra medlemmar. Den heter "Lärarrummet" och är helt gratis att ladda ner.

Nya appen lyft

 

I appen kan du bland annat:

 • Beräkna övertimsarvode
 • Beräkna årsbundet tillägg
 • Följa upp arbetstid (rektorer)
 • Följa upp samplanering
 • Kolla din usk
 • Se ditt medlemskort

 

Appen ger dig också tidningen Lärarens och förbundets senaste nyheter och uttalanden.

Appen Lärarrummet fungerar för Android- och iOS-telefoner. Den kräver ingen registrering och är gratis, bara tuta och köra alltså!