Medlemsförmåner

Som FSL-medlem är du försäkrad i företaget Turva. Du får även medlemstidningen Läraren och du har tillgång till en mängd rabatter* och förmåner på till exempel böcker, tandvård och gymkort. 

 

Lärarfacket har ett avtal med försäkringsbolaget Turva. Som FSL-medlem har du en personförsäkring som innefattar bland annat rese- och olycksfallsförsäkring. Läs mer om medlemsförsäkringar och försäkringsrabatter på Turvas webbsida. Observera att försäkringarna inte gäller pensionerade medlemmar.

Ditt medlemskort är samtidigt ditt försäkringskort så ta med dig kortet om du ska ut och resa. På baksidan av kortet finns ett SOS-nummer till en internationell larmcentral som kan hjälpa dig med att hitta en passande vårdinrättning om det skulle behövas. Larmcentralen har öppet dygnet runt, tveka inte att ta kontakt!

Förmåner

Som FSL-medlem får du den årliga Lärarkalender, en fickkalender som vi själva trycker upp och delar ut. Du får även medlemstidningen Läraren hemskickad och kan förstås ta del av redaktionens digitala innehåll. Om du vill prenumerera på OAJ:s medlemstidning Opettaja, får du som FSL-medlem 25 procent rabatt.

En del lärarföreningar har förhandlat fram olika lokala medlemsförmåner för sina medlemmar. Vänd dig till din förening för information om eventuella lokala förmåner.

Rabatter

År 2021

Under hela år 2021 får du som FSL-medlem 20 procent rabatt på normalprissatta produkter i Vallila:s nätbutik. Rabattkoden hittar du när du loggat in på våra elektroniska medlemssidor. Där hittar du en meny som heter "rabattkoder". Vid problem vid inloggningen till medelmssidan kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Som FSL-medlem får du en två veckors gratis ”prova på-period” på Yogaias nätbaserade yogapass. Du kan inleda provperioden när du vill, förmånen gäller till slutet av 2021. Du som vill fortsätta efter det två första veckorna får de 12 följande månaderna till halva priset. Logga in på våra elektroniska medlemssidor för att utnyttja rabatten. Vid problem vid inloggningen till medelmssidan kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Yogaia grundades i Finland 2013 och är världens första interaktiva tjänst för yoga på nätet. Du kan delta i yogapass live eller välja bland en uppsjö bandade pass.

Glasögon


Synsam erbjuder förmånligare glasögon till FSL:are och deras familjemedlemmar.

 • Glasögon, 30 procent
 • Sol- och sportglasögon, 25 procent
 • Kontaktlinser, 25 procent
 • Synsam Lifestyle-avtal, 20 procent
 • Gratis syngranskning

Rabatten kan inte kombineras med andra rabatten. Förmånen är giltig tills vidare i alla Synsam:s butiker. Du får rabatten genom att uppvisa ditt medlemskort eller uppge att du är medlem i FSL som hör till OAJ.

Instrumentarium och Nissen erbjuder dig som medlem 25 procent rabatt på sina normalprissatta glasögon. Du får även gratis syngranskning och recept på glasögon. Rabatten är i kraft tills vidare. Du får rabatten genom att uppvisa ditt medlemskort.
 

Böcker

Schildts & Söderströms erbjuder FSL-medlemmar följande rabatter i nätbutiken: 

 • 45% på litteratur (kampanjkod: Aktie123)  - Rabatten gäller både böcker samt nedladdningsbara filer och e-böcker
 • 25% på läromedel för gymnasiet (kampanjkod: Gymnasium123) - Rabatten gäller endast printböcker, inte digitala läromedel
 • 6% på läromedel för grundskolan (kampanjkod: Grundskola123) - Rabatten gäller endast printböcker, inte digitala läromedel

Förlaget ärbjuder FSL-medlemmar en rabatt på 45 % vid köp av böcker i deras nätbutik. Uppge koden LÄRARE.

Tandvård

Tandvårdsföretaget ORAL erbjuder våra medlemmar rabatt på tandvård. Du får 50% rabatt för din första tandundersökning och sedan 10% som fortsatt förmån på normalprissatta behandlingar. Uppge att du är OAJ/FSL-medlem när du bokar en tid per telefon: 010 400 3400. Om du bokar via nätet, skriv in att du är OAJ/FSL-medlem i samband med bokningen. 

Vid frågor kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn: 020 749 54 64.

Inträden, bränsle och mycket mer!

Lärarfacket samarbetar med många olika företag och kan erbjuda våra medlemmar också bra rabatter på bränsle, hotellövernattningar, inträden till museer med mera. Kom ihåg att visa upp ditt medlemskort!

På webbadressen https://www.memberplus.fi/ hittar du så gott som alla de medlemsförmåner som du har tillgång till med ditt FSL-medlemskort. Du måste registrera dig innan du loggar in första gången men det går snabbt och kräver inga medlemsnummer eller dylikt. Ange "Opetusalan ammattijärjestö OAJ" i menyn för "Liitto".

Följ Member+ på Facebook också så får du snabbt höra om de senaste förmånerna!

Tyvärr finns webbplatsens information tillgänglig endast på finska. Vi beklagar det här men hjälper dig gärna med svenskspråkig information, kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn 020 749 54 64, om det är något du undrar över. Notera också att en del av förmånerna är specifikt förhandlade för OAJ-medlemmar och finns "bakom" ytterligare en inloggning som FSL-medlemmar inte kommer åt.

Råd och stöd från facket

Som medlem i FSL får du rådgivning och hjälp i frågor om skola och utbildning, löner och anställning samt juridiska frågor. Vänd dig till oss om du har frågor som rör ditt anställningsförhållande.

Jan-Mikael Wikström och Jens Mattfolk är experter på lön och anställning och svarar gärna på dina frågor.

Lärarfackets förtroendemän ger också råd och stöd – vänd dig alltid i första hand till din lokala förtroendeman. 

Du minns väl också att du som medlem i FSL är försäkrad i Lärarnas arbetslöshetskassa?! Läs mera om ditt arbetslöshetsskydd här.

 

Vår egen app Lärarrummet

Vi har utvecklat en egen mobilapplikation för våra medlemmar. Den heter "Lärarrummet" och är helt gratis att ladda ner.

I appen kan du bland annat:

 • Beräkna övertimsarvode
 • Beräkna årsbundet tillägg
 • Följa upp arbetstid (rektorer)
 • Följa upp samplanering
 • Kolla din usk
 • Söka lärarjobb

Appen ger dig också tidningen Lärarens senaste nyheter och förbundets senaste uttalanden.

Appen Lärarrummet fungerar för Android- och iOS-telefoner (tyvärr inte för Windowstelefoner). Den kräver ingen registrering eller inloggning, bara tuta och köra alltså!