Filter

FSL anställer en förbundsekonom på 80 % till vårt kansli i Helsingfors. Vi erbjuder flexibilitet och goda personalförmåner. Som förbundsekonom jobbar du med varierande ekonomifrågor i ett litet och engagerat team. 

FSL ordnar 8.3 kl. 15-16 ett webbinarium om trestegstödet och om en modell för hur lagstiftningen och organiseringen av stödet kunde utvecklas. Webbinariet är öppet för alla intresserade medlemmar.

På Världslärardagen den 5 oktober vill vi ge våra aktiva medlemmar, som får vårt lärarförbund att rulla på det lokala planet, lite extra uppmärksamhet. Vi har över 30 föreningar runtom i landet och idag delar de ut FSL-utmärkelsen "En fjäder i hatten" till en av sina eldsjälar. Här kan du se

...

Vikariatet som kommunikatör gäller från slutet av januari 2022 till februari 2023, med eventuell möjlighet till förlängning. Som kommunikatör är du en del av vårt team på åtta personer i Akavahuset i Helsingfors. Du får dagligen jobba med aktuell utbildnings- och arbetslivspolitik, inom en bransch i ständig

...

Educamässans Hörna 2021 blir en unik livesändning! Det skräddarsydda programmet leds av Sonja Kailassaari, känd från bland annat Efter Nio. 

I Hörnan varvar vi intervjuer med paneldiskussioner och videoinslag. Som tittare kan du ta en aktiv roll i diskussionerna eller bara luta dig tillbaka och

...

Som tack för ert intensiva arbete den här våren ger OAJ en sommargåva till sina ordinarie medlemmar, alltså även FSL:are. I samarbete med förlagen Förlaget, Siltala och Teos får du en gratis valfri bok och betalar endast för portot på 3,90 euro. Du väljer själv en passlig bok i det utvalda

...

Finlands Svenska Lärarförbund, FSL, sammankallar fullmäktige till ordinarie vårmöte den 3 juni 2020 i Akavahuset i Helsingfors. Under mötet kommer en förbundsordförande för den resterande mandatperioden att utses (2020–2022). Medias representanter är välkomna att delta under nomineringen och valet.

Vår långvarige chefredaktör Carl-Erik Rusk går i pension och förbundet vill med anledning av detta bjuda till en informell mottagning 12.12.2018 klockan 14.30-17.00. Platsen är ”Valopiha” i Akavahuset, Järnvägsmannagatan 6 i Helsingfors. Ingen förhandsanmälan behövs.

 

Vår långvarige chefredaktör lämnar sitt uppdrag. Nu ledigförklarar vi befattningen som chefredaktör för Läraren. Ansökningstiden går ut fredagen den 31 augusti kl. 16.00.

Vi söker förstärkning och anställer en ekonomisekreterare (80%) till förbundskansliet i Östra Böle, Helsingfors.

Den 8-9 november kallas FSL:s fullmäktige till ordinarie höstmöte. Mötet hålls i Tammerfors, inkvartering på Scandic Rosendahl.

Alla förtjänar och mår bra av positiv feedback. Sprid positiva vibbar på Världslärardagen den 5 oktober med #lärarboost till dina kollegor! Var lite extra generös med uppmuntrande ord den här dagen (och alla andra förstås!). 

Många har hört av sig med frågor om den nya samplaneringen och därför tänker vi erbjuda en möjlighet att ställa ännu fler, direkt till oss. Vår förbundssekreterare Jan-Mikael "Pocke" Wikström och ombudsman Jens Mattfolk sänder en frågestund live på Facebook onsdagen den 13 september kl. 15.00.

FSL har endast en ledig plats kvar till KIILA-rehabiliteringen vid Härmä Rehab med start hösten 2017. Först till kvarn gäller!