Inbjudan till pressträff - FSL utser en ny förbundsordförande

Finlands Svenska Lärarförbund, FSL, sammankallar fullmäktige till ordinarie vårmöte den 3 juni 2020 i Akavahuset i Helsingfors. Under mötet kommer en förbundsordförande för den resterande mandatperioden att utses (2020–2022). Medias representanter är välkomna att delta under nomineringen och valet.


En ny förbundsordförande för FSL utses onsdagen den 3 juni 2020 kl. 12.30 i Akavahuset i Helsingfors. Strax efter ordförandevalet ordnar vi en pressträff med förbundets nyvalda ordförande.


Följande kandidater har meddelat att de ställer upp i valet: Jeanette Lindroos (Pargas), Pamela Leka (Helsingfors), Jens Mattfolk (Raseborg) och Inger Damlin (Vörå). Kandidater kan nomineras fram till valet.


FSL:s förbundsfullmäktige är förbundets högsta beslutande organ och består av 43 delegater som representerar förbundets lokalföreningar. Fullmäktige utser en ny ordförande för den resterande mandatperioden, alltså fram till slutet av 2022. Förbundets tidigare ordförande Christer Holmlund lämnar ordförandeskapet för att jobba som generalsekreterare för Nordiska lärarorganisationers samråd, NLS.


Läs mera om ordförandekandidaterna här: https://www.fsl.fi/pa-gang/aktuellt/4968-valet-i-var


Det går även att följa med valet och delta i pressträffen på distans. Deltar ni på plats träffas vi kl. 12.20 i aulan i Akavahuset, ingång vid Klockbron 7 i Helsingfors.


Anmäl er


Anmäl er och meddela samtidigt om ni deltar på plats eller per distans till:

Mirjam Heir-Lindström 040 686 9959 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.