Följ enkelt upp din arbetstid med vår webbkalender

Känns det som att samplaneringstiden kommer att ta slut redan efter julen? Eller som att du sitter i möten hela tiden? Ta i bruk våra elektroniska kalendrar och få bättre koll på din arbetstid.

 

På vår webbsida hittar du nu enkla webbverktyg för att anteckna din arbetstid. De elektroniska kalendrarna är skräddarsydda för rektorer, studiehandledare och samplaneringstid. Innan du kan ta i bruk funktionerna måste du skapa ett användarkonto. 

När du är inloggad och fyllt i vissa grunduppgifter kommer du till en kalender där du för varje dag kan fylla i olika typer av arbetsuppgifter och tidsåtgången för dem. För samplaneringstiden till exempel, finns det fyra kategorier:

  • Samplanering av undervisning
  • Ämnesspecifika möten
  • Samarbete och kontakt med vårdnadshavare
  • Övrig planering av undervisning och utveckling av skolans verksamhet

Utöver de här kan du också skapa helt egna kategorier som passar just ditt arbete. Du kan även skriva in kommentarer om du vill vara mer specifik kring vad mötet handlade om, till exempel.

 

 

För rektorer och studiehandledare är kategorierna andra men kalendern ser likadan ut och man fyller i informationen på samma sätt. 

Om du vill kan du skicka dina bokförda timmar i form av en rapport (Excel-fil) till din e-post. Tryck på "skicka" så får du definiera hur omfattande rapporten ska vara.

 

 

Genom att följa upp din arbetstid kan du få syn på vilka uppgifter som slukar mest tid. Med bättre koll har du också bättre möjlighet att göra sådana förändringar som gynnar din arbetshälsa. 

 

Samma funktioner finns i appen Lärarrummet

Är du van användare av vår app Lärarrummet kommer du att känna igen funktionerna eftersom de är de samma. I fortsättningen går det bra att använda kalendern på webben och i appen parallellt. Kom bara ihåg att också logga in till ditt konto i appen, så att dina uppgifter finns sparade.

Du hittar inloggningsfunktionen genom att klicka på "gubben" uppe till höger när du är inne i appen. 

Har du frågor kring funktionen och/eller appen kan du kontakta FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 040 686 9959.