Augustihälsningar från förbundet

”Håll i minnet vad det är som gör en bra lärare och fortsätt med det värdefulla jobb ni gör för våra ungdomar och vårt land.” Så här skriver förbundsordförande Christer Holmlund i läsårets första kolumn.

 

 

Det är dags för skolstart igen! Vi önskar alla tidigare och nya medlemmar välkomna till skolan och Finlands Svenska Lärarförbund!

 

På Utbildningsstyrelsens hemsida hittar du mer information om arbetstider och lov under läsåret 2017-2018.

 

På förbundskansliet är vi i full gång redan och förbereder bland annat kursen ”Första klass”, som går av stapeln i Tammerfors den 22-23 september. Kursen är till för dig som jobbat ungefär fem år eller mindre.

 

Under kursen fokuserar vi på dina rättigheter och skyldigheter som lärare. Vi diskuterar också en hållbar approach på lärarjobbet. Den mentala coachen Christoph Treier föreläser på temat ”Vad kan vi lära oss avtoppidrotten?”. Anmäl dig via vår elektroniska blankett!

 

Kom ihåg att kolla din lön

Så här i början av läsåret är det en bra idé att kolla så att din lön är korrekt. Var uppmärksam så att du inte heller får för mycket lön, du tvingas betala tillbaka den till din arbetsgivare.

 

Ny webb och app

Inom kort får vår webbsida ett nytt utseende och vår mobilapplikation Lärarrummet uppdateras i början av vecka 33 så att ni enkelt kan följa upp er samplaneringstid.

En del av er har kanske noterat att OAJ har lanserat en motsvarande applikation för arbetstidsuppföljning, VIPU. Den är inte tillgänglig för FSL-medlemmar, vi har ju vår egen app!

 

Ditt medlemskap i FSL

I och med det nya läsåret får vi en del frågor som gäller medlemskapet, förmåner och avgifter. Här på vår hemsida hittar du en hel del nyttig information. Du kan också kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., om du har frågor.

 

Håll dig uppdaterad!

FSL informerar om aktuella fackliga frågor på vår hemsida och på våra sociala medier: FacebookTwitter och Instagram. Följ oss där så får du alltid höra om det senaste!

 

Vi sänder även ut ett månadsbrev per e-post där vi sammanfattar vad som är på gång.

 

Tidningen Läraren har nyligen publicerat läsårets första nummer. Du kan läsa tidningen i elektroniskt format här.

 

När du har laddat ner appen Lärarrummet så får du också tidningen Lärarens nyhetsnotiser direkt till telefonen.