Speedrådgivning och facklig feststämning i vår monter på Educamässan

Mitt i Hörnan på Educamässan hittar du FSL:s monter med öppna väggar mot scenen och folkvimlet. Där erbjuder vi speedrådigvning med våra experter Jens och Pocke, lotteri med FSL 50-vinster i potten och förstås en äppelkorg fylld till bredden – välkommen att ta för dig!


Under Educamässan 26–26.1 inleder FSL sitt 50-årsjubileum. Vi har därför satsat extra mycket på feststämningen i vår monter och på fredag kväll med start klockan 18.00 blir det musik, skumpa och mingel i Hörnan för alla som vill vara med och fira.

På lördag när mässan öppnar klockan 10, bjuder vi på kaffe utanför vår monter. Kom och ta dig en kopp innan programmet på scenen börjar! Vi serverar kaffe under förmiddagen, så långt innehållet i termosarna räcker.

.educa23b fridalonnroos 50

 

Det här pågår i vår monter

I vår monter kan du som FSL:are delta i en kort undersökning och som tack få en lott och möjligheten att vinna fina jubileumsprylar. Vi drar vinnare både på fredag och lördag.

Vi erbjuder också dig snabb facklig rådgivning med våra sakkunniga Pocke Wikström eller Jens Mattfolk. Speedrådgivningen, som är en del av vår kampanj Nu får det räcka!, är öppen på fredag klockan 11–13/14–16 och på lördag klockan 11–12/15–16.

Utnyttja möjligheten att droppa in och få svar på den där frågan du så länge gått och undrat över. Kanske nu är läge att plocka fram lönelappen i telefonen och be en expert förklara de rader du inte förstår?!

kaffeservering på Educamässan

På plats i Hörnan och FSL:s monter är vår ordförande Inger Damlin, förbundets rådgivare och flera styrelsemedlemmar. I vår monter finns gott om sittplatser där du kan vila benen och ta en pratstund med oss och andra besökare.

 

FSL på scenen i Hörnan

Vi deltar under många av programpunkterna på scenen i Hörnan.

 educa23b fridalonnroos 37

Fredag 26.1

10.10 Förbundsordförande Inger Damlin öppnar Hörnan

11.45 Bildningspulsen på förbundsordförande Inger Damlin

13.45 Ett Finland med färre elever 2030 – var finns skolan då?

FSL:s styrelseledamot Jeanette Lindroos deltar i panelen.

16.10 Ledarskap för framtidens utbildning

Rekor Martin Ahlskog, FSL:s representant i OAJ:s fullmäktige, deltar i diskussionen

16.45 Hur har du det på jobbet?
 
FSL har bett poddaren och författaren Ted Forsström att ta pulsen på lärarna Jutta Maunula och Pernilla Lindström. Hur är det egentligen att jobba som lärare idag? Hur ser de på yrkets attraktionskraft i framtiden?

18.00 FSL 50 – mingel i Hörnan

Välkommen på musik, mingel och ett glas skumpa!

 

Lördag 27.1

10.00 FSL serverar kaffe utanför vår monter

På plats är flera av FSL:s styrelsemedlemmar och personal.

13.00 Inkludering och tillgänglighetens betydelse i bildningen

FSL:s ombudsman Jens Mattfolk leder en diskussion kring hurudana förutsättningar som krävs för en fungerande inklusion.

 

Här kan du läsa mera om de här och övriga programpunkter i Hörnan på Educamässan 2024: Programmet i Hörnan 2024

Har du inte möjlighet att delta i mässan i år, ingen fara! Vi vill att alla ska kunna ta del av programmet, var man än är. Läs mer om vår livesändning här.