Så här kan du ta del av programmet i Hörnan – var du än är

Vi vill ge alla en bit av programmet och vimlet i Hörnan på Educa 2024, även om man inte kan vara på plats i Mässcentret. På vår Facebookssida strömmar vi utvalda delar av programmet fredagen den 26 januari. På vårt Instagramkonto blir det också stories med panelister, lärare och besökare i vimlet i Hörnan.

 

FSL sänder live från scenen i Hörnan fredagen den 26 januari. De här programmen kan du ta del av via vår livesändning på Facebook:

 

13.45-14.25 Ett Finland med färre elever 2030 – var finns skolan då?

Den demografiska utvecklingen är på alla sätt utmanande för Finland – hur ska vi kunna fortsätta driva en regional utveckling framåt när årskullarna blir mindre? I panelen bland annat Peter Grannas, rektor för Kristinestads gymnasium och Birgitta Forsström, Verkställande direktör för stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.

 

14.30-15.00 Tillit och ansvar – om demokrati i skolan

Hur organiseras och leds en demokratisk verksamhetskultur, från småbarnspedagogik till andra stadiet? På scenen bland annat Anna Mikander, undervisningsråd och Tom Gullberg, äldre universitetslektor vid Åbo Akademi.

 

15.15-15.35 Nyheter på barnens villkor – samhällets ansvar och intresse

HBL Junior satsar på allmänbildning för barn och unga, hur ser chefredaktör Calle Silfverberg på satsningen, vad är barnens feedback?

 

15.40 – 16.05 Hälsa och trivsel i skolan – hur ska välfärden jobba de kommande åren?

Bland andra minister Anders Adlercreutz, riksdagsledamot Henrik Wikström och FSS:s ordförande Cecilia Huhtala möts i en paneldiskussion kring hälsa, ensamhet och skolfrånvaro bland unga.

 

16.10 – 16.45 Ledarskap för framtidens utbildning

Vem vill bli ledare idag och i framtiden? Ta del av bland andra rektorerna Martin Ahlskog och Laila Anderssons tankar kring aktuella ledarskapsfrågor.

 

16.45 – 17.05 Hur har du det på jobbet?

Läraryrket har förändrats mycket på kort tid. Poddaren Ted Forsström tar pulsen på lärarna Jutta Maunula och Pernilla Lindström, hur är det egentligen att jobba som lärare idag? Hur ser de på yrkets attraktionskraft i framtiden?

 

17.10-17.55 Bildningspulsen på Kurt Torsell

Ska skolan lösa alla samhällsproblem: var tog det sunda bondförnuftet vägen? Direktören för svenska enheten vid Utbildningsstyrelsen Kurt Torsell tar plats i soffan.

Här kan du läsa mera om de här och övriga programpunkter i Hörnan på Educamässan 2024: Programmet i Hörnan 2024

 

Hörnan-vimmel i din telefon

Följer du inte FSL på Instagram (@fslararforbund) ännu är nu ett ypperligt läge att börja!

Vi bjuder på händelser, så kallade stories, från panelerna och korta intervjuer med olika opinionsbildare och nyckelpersoner från vimlet i Hörnan. Här kan du sitta hemma i vardagsrumssoffan och ändå få känsla av att vara på plats i Hörnan. Vi träffar lärare på mässans båda dagar och hör deras kommentarer om programmet och stämningen i Hörnan.

Läs också: Educa 2024 - vi träffas och nätverkar

#hörnan2024 #educa2024