Educa 2024 - vi träffas och nätverkar

Om några månader får vi äntligen fylla mässgolvet med inspirerande, tankeväckande och aktuellt program med fokus på skola och utbildning igen. I det svenskspråkiga kvarteret Hörnan på Educa 2024 bjuder vi på ett fullspäckat program för alla längs hela utbildningsstigen. Educamässan är det största bildningsevenemanget i Finland och inträdet är helt gratis.

I det svenskspråkiga kvareteret Hörnan på Educamässan står över 30 utställare redo att träffa dig 26-27.1.2024. Det mångsidiga programmet i Hörnan och på de övriga scenerna passar utmärkt för en FBA-dag. Programmet bjuder på föreläsningar, intressanta samtal och seminarier för olika lärargrupper.

Se hela programmet här: Hörnan 2024

 

Som besökare kan du botanisera bland till exempel läromedel, projektidéer och olika pedagogiska lösningar. I Hörnan diskuterar vi också framtidens bildningssamhälle, AI, ledarskap och hållbarhetsfrågor med mera.

Till Hörnan kommer undervisningsministern Anna-Maja Henriksson, FSL:s ordförande Inger Damlin, direktören för svenska enheten vid utbildningsstyrelsen Kurt Torsell, neuropsykologen Åse Fagerlund, forskningsledare inom småbarnspedagogik vid Åbo Akademi Katri Hansell, rektorn för Folkhälsan Utbildning Anna Pensar-Kuivamäki och många fler.

Via FSL:s sociala mediekanaler publicerar vi programpuffar fram till att mässan kör igång. Anmäl dig gärna till Hörnan-evenemanget på Facebook så håller du dig uppdaterad.

#hörnan2024
#educa2024

 

FSL fyller 50 år

Under Educamässan inleder FSL sitt 50-årsjubileum och bjuder till mingel i Hörnan klockan 18 på fredagkväll. Vi bjuder på en festlig stämning i vår monter under hela mässan med bland annat lotteri och en härlig dos nostalgi. 

educa23b fridalonnroos 20

Som vanligt är vår monter i mitten av kvarteret Hörnan en given träffpunkt för alla FSL:are. Kom och vila benen en stund, ta ett äpple och kanske en kort pratstund med våra rådgivare. Hoppas vi ses! 

 

Utställare i Hörnan under Educamässan 2024:

 

Finlands svenska lärarförbund FSL

Utdelningsstiftelsen för Svenska kulturfonden
- Brita-Maria Renlunds Stiftelse
- Konstsamfundet
- Svenska folkskolans vänner

Utbildningsstyrelsen
- Valteri center för lärande och kompetens

Folkhälsan Utbildning
- Axxell
- Optima
- Yrkesinstitutet Prakticum
- Yrkesakademin i Österbotten
- Ålands yrkesgymnasium

Finlands Svenska Idrott

Ekvalita

Finlands 4H
- Ung Martha

Bensow stiftelse

Åbo Akademi
- Centret för livslångt lärande CLL

Folkhälsans Förbund

Lärum Förlag Ab
- FDUV

Schildts & Söderströms

Natur & Kultur

Föreningen för förebyggande rusmedelsarbete / EHYT

Projekt Lärorikt

Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund
- Marthaförbundet
- Finlands 4H
- Farmer Time Finland

Niilo Mäki-institutet

Rädda barnen

De ungas musikförbund i Svenskfinland DUNK

 

Inträde och nyheter på Educa 2024

educa2024 logo rgb

Det är gratis att komma in på Educamässan. Som besökare måste du endast registrera dig, vilket du kan göra elektroniskt.

Förutom att Edcuamässan har fått en ny grafisk profil har också restaurangvärlden i Messukeskus förnyats. Nu samarbetar man med NoHo Partners, vilket innebär en mängd nya trevliga restauranger och caféer att besöka, till exemepl Friends & Brgrs, Lilla Strindberg och Hanko Aasia.