Planeringen av Educa 2021 är igång

Januari 2021 kan kanske kännas långt borta just nu men det kommer en tid efter coronan också och innan vi vet ordet av slår dörrarna till utbildningsmässan EDUCA upp igen. Efter det här året kommer det finnas en hel del intressanta teman att ventilera inom utbildningsfältet, vi hoppas att just ni vill vara med då!

 

Educamässan i Mässcentret i Helsingfors växer för varje år och erbjuder ett verkligt högklassiskt program för alla med ett intresse för skola och utbildning. Mässan är gratis för besökarna och lockade nästan 20 000 personer nu senaste gång. Det väletablerade svenskspråkiga kvarteret Hörnan är en given samlingsplats för bland annat lärare och rektorer. Så här lät feedbacken från några av organisationerna som deltog som utställare i Hörnan 2020:

 

”Det bästa med svenska kvarteret är nog allt nätverkande och alla möten, både mellan organisationer, organisation till lärare och emellan lärarna.”

”Det fanns även en bra variation bland utställarna i hörnan och fint att alla kan ge förslag på programinnehåll och vara med i planeringsprocessen.”

 

Som bäst spånar styrgruppen för Hörnan på nya idéer, teman och kreativa lösningar för att vässa konceptet i Hörnan under Educamässan 2021 (29-30.1.2021). Finlands svenska lärarförbund (FSL) och våra samarbetspartner Centret för livslångt lärande CLL, Svenska kulturfonden, Utbildningsstyrelsen och Svenska folkskolans vänner sänder här en öppen inbjudan till just er organisation - kom med som utställare i Hörnan på EDUCA 2021!

 

Anmälning och annan praktisk info

Deadline för att anmäla sig som utställare i Hörnan under Educa 2021 är den 10 juni 2020.

Är din organisation bekant med mässan och varit med förut går det bra att anmäla er direkt till Johanna Juurus vid Mässcentret. Hon är försäljningschef och det är med henne man diskuterar sin monterplats, kostnader etc.: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Funderar ni på att delta i Hörnan för första gången får ni gärna vara i kontakt med Mirjam Heir-Lindström, kommunikatör på FSL, så ger vi mer information om hur det hela brukar gå till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 040 686 9959

Här kommer du till Mässcentrets information om Educa 2021.

Årsklocka för utställare på Educamässan

Har ni varit med tidigare år är det värt att notera att det är lite snabbare ryck med programmet till Hörnan i år. Vi vill förbättra marknadsföringen av Hörnan och behöver hålla samma takt som huvudarrangören OAJ för att till exempel få med vårt fullständiga program i broschyrer, webbsidor och appen.

Vi har tagit fram en årsklocka där tidtabeller, arbetsfördelning och annat viktigt finns uppräknat: Årsklocka för utställare i Hörnan på Educamässan

 Det här är några viktiga hålltider som ni också hittar i årsklockan:

  • Deadline för anmälan till mässan: 10.6
  • Möte för alla utställare (på distans) 5.8 kl.13.00
  • Deadline för programförslag 20.8
  • Deadline för programbeskrivningar (rubrik, deltagare, bilder etc.) 25.9