Ny version av appen Lärarrummet

Eftersom samplaneringen numera utgår från ett maxantal timmar per läsår, har vi uppdaterat funktionen för arbetstidsuppföljning i vår mobilapplikation Lärarrummet. Uppdatera din app så kan du ta i bruk det nya systemet.

 

När du i appen Lärarummet klickar på ”Följ upp samplanering” kommer du i den uppdaterade versionen till en sida där du ska välja vilket ditt maxantal timmar samplanering per läsår är. 

 

Kom ihåg att du kan ha färre timmar än maxantalet, beroende på din anställnings längd och/eller typ.

 

När du valt ett av de fyra alternativen kommer du till kalendern där du fyller i din samplaneringstid. Du kan definiera vilken typ av samplanering det är, till exempel samplanering av undervisning eller ämnesspecifika möten. Markera sedan hur många timmar och minuter du har använt och tryck ”Spara”.

 

Informationen du för in sparas i appen och du kan enkelt se hur många timmar du har kvar. Appen varnar dig när du överskrider medeltalet timmar för samplanering i veckan – som en snäll påminnelse bara.

 

Ny funktion: upprepade händelser

I den uppdaterade appen finns en ny funktion som gör det möjligt att fylla i en återkommande händelse, till exempel ett lärarmöte. Kryssa då för rutan ”Upprepa varje vecka” så dyker den här samplaneringstiden upp i kalendern samma dag varje vecka under höstterminen. För vårterminen måste du föra in händelsen på nytt.

 

Det går att ta bort den upprepade händelsen om ni till exempel inhiberar lärarmötet en vecka. Gå då bara till den dagen i kalendern och klicka på det lilla krysset så tas det enskilda mötet bort just den veckan.

 

Om du vill ha de uppgifter som sparats i appens kalender kan du skicka dem till dig per-epost. Tryck på texten ”Skicka” och fyll i dina uppgifter.

 

Frågor?

Om du har frågor eller feedback kring appens funktioner kan du kontakta FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 040 686 9959.