En tid för kaffeprat, skratt och stöd från kolleger

Snart är en fantastiskt skön sommar förbi och ett nytt läsår står vid dörren.

Ett läsår då vi i skolan mera än någonsin behöver lugn och ro, tid för att se elever - tid för att se varandra. Luft i kalendern gör gott för all utveckling, allting går inte att effektivera efter den kristid vi gått igenom. Vi håller tummarna för att alla förstår vikten av just lugn och ro i skolan just nu.

Då terminen rullar igång hoppas jag att vi kan ta med oss all den digitala erfarenhet vi fått under pandemin. Jag hoppas innerligt att vi klarar av att förvalta ”digiskuttet”, ser över den utrustning som finns i skolorna samt frågar lärarna exakt vad varje lärare behöver för att leverera digitalt. Utan reella möjligheter, utan arbetsgivare som tar ansvar så riskerar digiskuttet ledsamt nog att sippra ut i sanden.

Jag är övertygad om att en “lärarrumsboost” kan vara den bästa fortbildning för det kommande läsåret.

Lärarrum har ekat tomma under en lång tid. Nu är det tid att åter fylla dem med lite kaffeprat, skratt och stöd från kolleger. Jag är övertygad om att en “lärarrumsboost” kan vara den bästa fortbildning för det kommande läsåret. Tillsammans, och enbart tillsammans blir skolan en fin plats för alla.

Snart, alldeles snart är vi redo för ett nytt läsår – bara lite hängmatta, choko och läsa bok först.

Ingers signatur