En minst sagt annorlunda startsträcka för mig som ordförande

Vi är ett gäng småtokiga tanter som gillar löpning. Istället för att träffas över en kopp kaffe och världsförbättra, träffas vi regelbundet för långlänk med klokskaper. Just nu är vår målsättning ”Träschis”-maraton i mitten av juni och löparmotivationen är på topp. Att mötas under ett par timmars svett framom att zoomas eller ringas - som jag uppskattar den stunden!

Min start på ordförandeskapet har varit konstig, startsträckan har minst sagt sett annorlunda ut än jag tänkt mig. I en annan tid var medlemsträffar knappast så märkvärdiga, snarare en naturlig del av ordförandes vardag. Men i dag är det ett drömscenario, att få träffa riktiga medlemmar på riktigt.

För mig känns det därför extra viktigt att så fort som möjligt få möta er FSL:are, sitta i lärarrum, föra spontana diskussioner och möta föreningar just precis där de befinner sig. Att tillsammans se potential och möjligheter men även dryfta det som sätter käppar i hjulen. Fatta hur massor jag saknar just den biten, de personliga mötena!

Det händer liksom grejer nu, inte bara i mitt huvud utan även inom förbundet.

Målsättningar motiverar mig som ordförande för FSL. Därför är det nu hög tid att presentera projekt ”Föreningsträffen” där förbundskansliets mål är att träffa varje förening i riktiga världen, på riktigt, före utgången av 2022.

Det händer liksom grejer nu, inte bara i mitt huvud utan även inom förbundet. Vi vill träffa unga lärare, ge dem möjlighet att snacka under att AW. Stunder där vi drömmer om att stärka lärarskapet och skapa gemenskap.

Ja, och så kickar vi gång en ny tappning av FSL-akademin. En egen utbildningshelhet i flera moduler med matnyttigheter och facklig medvetenhet för lärare, framför allt med en gemytlig inramning. Akademin har varit en av våra mest uppskattade satsningar, så håll utkik och låt inte chansen passera.

Vi vet att om man vill något så måste man satsa och nu om någonsin känns det läge att satsa på medlemmarna, vår hjärtesak.

Ingers signatur