Berätta hur ni gör - #denvirtuellaskolan 

Ett helt skolsamfund ska förflyttas till den virtuella världen, hur ska det gå? Med gemensamma krafter och en fantastisk idérikedom kommer vår lärarkår att fixa det här, säger FSL:s ordförande Christer Holmlund. FSL vill uppmana alla att generöst dela med sig av tips och idéer för hur man ordnar undervisningen på distans: #denvirtuellaskolan

 

Att jobba digitalt är inget nytt för våra lärare men nu är tidtabellen tight, idag den 18 mars stänger skolorna och undervisningen ska skötas på distans åtminstone fram till den 13 april. 

- Det finns en enorm kunskap och kreativitet bland våra lärare och rektorer, i tider som dessa ska vi hjälpa varandra och ödmjukt ta emot tips och idéer, säger Holmlund.

Hur gör ni i er skola? Dela med er av tips, idéer och varför inte material om ni vill,på hashtaggen #denvirtuellaskolanPå så sätt skapar vi en idébank som alla kan ha glädje och nytta av.

 


Ute på fältet pågår ett intensivt arbete för att kunna flytta undervisningen från skolan och klassrummen in i den virtuella världen. Skoldagen kommer inte att se ut som den brukar och allt kommer inte att kunna löpa smärtfritt från dag ett.

- Det viktigast är att komma ihåg att alla nu gör sitt bästa. FSL uppmanar alla att ha is i hatten, säger Holmlund.

 

Läs också: https://www.lararen.fi/nyheter/hur-ordna-distansundervisningen-pa-basta-satt/