Avtalsväktarna - skriv så svarar vi!

Våra rådgivare Jens Mattfolk och Pocke Wikström bjuder in alla FSL:s lärare till ett direktsänt Q&A-webbinarium den 30 november kl. 15.00. Under den här eftermiddagen svarar de på era frågor om till exempel arbetstid, rättigheter, skyldigheter och arbetsbelastning. Webbinariet är en del av vår kampanj Nu får det räcka!

 

⇒ Du kommer till webbinariet genom att logga in på medlemsintran: https://www.fsl.fi/medlemsintra 

Webbinariet bandas och laddas upp till medlemsintran. 
 

"Om vi har temadag en dag då jag annars bara undervisar två lektioner, måste jag delta hela dagen?"

"Om jag som klassföreståndare sitter 30 minuter i telefon med en upprörd mamma, räknas det som samplanering?"

"Jag känner att jobbet börjar bli övermäktigt och vet inte vart jag ska vända mig, hjälp!"

Det här är bara några av de medlemsfrågor som våra rådgivare Jens Mattfolk och Pocke Wikström svarar på. Har du som lärare en liknande fråga eller är det något annat som du vill fråga FSL:s experter? Skriv till våra rådgivare via vårt formulär. Du kan vara helt anonym. 

Du kan skicka in en fråga fram till onsdagen den 29 november klockan 16.00. 

Inför webbinariet går vi igenom alla frågor och plockar ut både sådana frågor som många ställer och sådana som är mer specifika men intressanta. 

Vårt webbinarium sänds på medlemsintran (kräver inloggning) torsdagen den 30 november med start klockan 15. Under webbinariet försöker vi svara på så många frågor som möjligt. En del lärarföreningar erbjuder en möjlighet att titta på webbinariet tillsammans, haka gärna på!

Ett motsvarande webbinarium med fokus på rektorernas frågor ordnas under vårterminen 2024. 

NFDR boll

I kampanjen Nu får det räcka! vill vi öka medlemmarnas kunskaper kring innehållet i arbetsavtalen och förståelse för de villkor man har kommit överens om. Syftet är att man som lärare och rektor ska bli bättre på att sätta gränser i sitt arbete och på så sätt värna om sin arbetshälsa.

Kampanjsidan är som en komprimerad handbok kring avtalsvillkoren och vilka rättigheter och skyldigheter som gäller för dig.