Studio FSL - Mobilanvändningen i skolan

Regeringen vill genom lagstiftning effektivare kunna begränsa mobilanvändningen i skolorna – vad tycker de finlandssvenska lärarna? Studio FSL sänder en livediskussion från Akavahuset tisdagen den 22 augusti med start klockan 9.

Studio FSL om mobilanvändningen i skolan

Alltmer forskning pekar på de negativa effekter en överdriven mobilanvändning kan leda till. Politikerna har fått upp ögonen för fenomenet och vill att man i skolan ska få mer befogenheter för att begränsa användningen. FSL har frågat vad de finlandssvenska lärarna tycker och presenterar resultaten av en pinfärsk medlemsundersökning.

Till FSL:s studio kommer Inger Damlin, förbundsordförande för FSL, Mirjam Kalland, professor och barnpsykolog, Linda Mannila, docent i datavetenskap, Esbjörn Hägerstedt, rektor för Karis-Billnäs gymnasium i Raseborg, Micaela Romantschuk, verksamhetsledare för Hem och Skola samt Ann-Sofi Loo, ämneslärare i åk 7–9 för att diskutera resultaten och hur en skolvardag med mobiltelefoner borde se ut i fortsättningen. Tidningen Lärarens chefredaktör Mattias Fagerholm leder diskussionen.

Diskussionen sänds live via vår Facebooksida. Vi bandar diskussionen så att alla som vill kan titta på den i efterhand.

Journalister är välkomna att följa med diskussionen antingen på plats eller via streamen. Anmäl er gärna på förhand till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.