Livestream: När eleverna tar smällen - då måste vi agera! 20.2 kl. 18

Missa inte måndagens livesända paneldebatt "När eleverna tar smällen - då måste vi agera". Live på FSL:s FB 20.2 kl. 18-19:30!
I Finland pratar vi om sjunkande lärrsresultat och dess inverkan på landets konkurrenskraft framåt. Och vi glömmer att elevhälsa och välmående har direkt inverkan på resultatet.
 
Mår man inte bra, då presterar man inte heller.
 
Elever som faller mellan stolarna är något som lärare ser varje dag. Elever som mår dåligt och inte får den vård de behöver i rätt tid är skolvardag. De elever som behöver elevvårdsstöd i vardagen men inte får det. Och det förebyggande sektorövergripande elevhälsoarbetet ska det finnas tid för? Men vad behövs till, hur snabbt kan vi vänta oss mindre snack och mera verkstad? Och vad måste det hända på riksplanet kommande år? Och vad ska välfärdspolitiker ta itu med?
 
Under debatten 20.2 möter representanter från välfärdsområdet, politiker, utbildningsstyrelsen, tjänstemän, lärare, elevhälsopersonal och studerande.
 
 
Värd: Korsholms svenska lärarförening (KSLF) i samarbete med Finlandssvenska lärarförbund (FSL)
Frågor riktas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0505745882