År 2022 satsar vi pengar på ditt mående

Nu behöver vi få göra givande saker tillsammans som förbättrar vårt mående och ger kraft, därför har FSL reserverat 25 000 euro nästa år för verksamhet som förbättrar medlemmarnas arbetsvälbefinnande. Våra föreningar kan ansöka om bidrag ur projektpotten, deadline är 28.2.2022.

- FSL vill genom den här extra projektpotten bidra till våra medlemmars välbefinnande. Pandemin är och har varit utmanande för yrkeskåren och vi tycker att fler av alla de goda idéer som finns måste kunna förverkligas. Vi kommer att prioritera ansökningar där arbetstagare och arbetsgivare samarbetar eftersom vi ser det ser vi som hållbart och konstruktivt, säger Jens Mattfolk, ombudsman på FSL. 

FSL:s medlemsföreningar kan ansöka om bidrag i ensam regi eller för ett gemensamt projekt tillsammans med en eller flera föreningar. Det kan till exempel handla om utbildningar, projekt eller nya former av verksamhet. Har du som FSL-medlem en idé som du tycker att din förening kunde förverkliga, tveka inte att ta kontakt med föreningens ordförande eller styrelsemedlem!

Ansökningsperioden är 1.1-28.2.2022. Man kan endast ansöka om medel för projekt som genomförs under 2022.

Bidrag beviljas för:

• Utvecklande av arbetsvälbefinnandet.
• Verksamhet som förbättrar kvalitén i arbetslivet.
• Utveckling av arbetarskyddet och säkerhet och trygghet inom ramen för arbetet.

Här kan ni i föreningen läsa mera om kriterierna för bidragen och hur man formulerar ansökan:

Kriterier för beviljande av projektmedel för förbättrande av medlemmarnas arbetsvälbefinnande

Anvisningar för ansökan om projektmedel för verksamhet som främjar medlemmarnas arbetsvälbefinnand

 

Vi understöder kontinuerligt våra föreningar

Under de senaste åren och så även under år 2022, kan FSL:s medlemsföreningar ansöka om allmänna bidrag för sin verksamhet. Sammanlagt 10 000 euro kan delas ut för verksamhet som bygger upp föreningarnas verksamhet och skapa möjligheter till aktiviteter som stärker intressebevakningen och gemenskapen bland lärarna samt sporrar till facklig aktivitet.

Här kan ni i föreningen läsa mera om kriterierna för bidragen ur den här potten:

Bidragskriterier för föreningsverksamhet 2022

Vid frågor om föreningsbidrag ta kontakt med vår ombudsman Jens Mattfolk, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 020 749 54 70.