Hörnan på Educamässan 2022 bjuder på efterlängtade möten och ett svenskspråkigt program längs med hela lärstigen

Hörnan 2022 öppnar upp igen! Efter en paus kan vi äntligen träffas, nätverka och ta del av aktuell pedagogik, utbildningspolitik och bildningsdiskussion. Det svenskspråkiga kvarteret är fyllt till bredden med utställare från hela det finlandssvenska utbildningsfältet. Kom på mässan som bjuder på välbehövligt mingel, spännande nyheter och livesändningar.

Educamässan är det största utbildningsevenemanget i Finland och vårt kvarter Hörnan erbjuder en svenskspråkig oas för dig som jobbar inom utbildningsfältet. I Hörnan kan du besöka ett tjugotal utställare* och på vår programscen bjuder vi på intressant program från morgon till kväll. Nytt för den här gången är också våra livesändningar som du kan följa med var än du befinner dig!

Educamässan ordnas den 28–29 januari 2022 i Messukeskus i Helsingfors. Mässan öppnar klockan 10 båda dagarna och är gratis att besöka, du behöver bara registrera dig.

På fredag kväll ordnar FSL en fest för sina medlemmar och Hörnans utställare. Vi bjuder på dryck och tilltugg, författaren och komikern Alfred Backa underhåller. Läs mera här!

 

Programmet publiceras i december

Temat för programmet i Hörnan är En god utbildning för alla. Programmet publiceras i sin helhet under december månad, du hittar det på Messukeskus webbsida och i Educamässans mobilapp där du kan sammanställa ett eget schema för besöket på mässan. Här är ett axplock av det som Hörnan bjuder på:

Fredag 28.1

kl. 10.15 Skolan som garant för lika möjligheter att lära
Kl. 12.00 Yrkesutbildningens många möjligheter
kl. 14.00 Olika bakgrunder – jämlika möjligheter?
Kl. 15 Live från Hörnan: Vad föds vi till? Skolans betydelse för ett jämlikt liv
Kl. 17 Showroom Education
Här möter vi verksamhet vi kanske inte visste att fanns! Här har vi möjligheten att lyssna in och möta nya samarbetspartners! Kom via scenen för goda diskussioner och informationsboost - kanske det är just här du hittar ditt nya nätverk?

Lördag 29.1

Kl.10 Showroom Education
Kl. 12 Unga + språk = sant?
Kl. 13 Live från Hörnan: “Generation I och en värld utan gränser” – så här bygger vi den bästa plattformen
Kl. 14 Positiva signaler – hur kan vi stärka ungdomarnas framtidstro?
kl. 15 Live från Hörnan: “Liten människa – stora drömmar – så fantastisk känns framtiden

 

Finlands svenska lärarförbund står som huvudarrangör för kvarteret Hörnan på Educamässan. Tillsammans med en styrgrupp planerar och genomför vi programhelheten i Hörnan.

Den här gången är vi extra glada över att ha två nya samarbetspartners med, nämligen Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Konstsamfundet. Tillsammans med våra tidigare samarbetspartners Kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Utbildningsstyrelsen och Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi, kan vi erbjuda två givande dagar på Educamässan för alla som jobbar längs den finlandssvenska lärstigen.

#hornan2022 #educa2022

Hörnan på Educamässan

*Följande utställare kan du träffa i Hörnan

Ekvalita
Finlands svenska 4H
Finlands Svenska Idrott
Finlands svenska lärarförbund FSL
Finlands svenska Marthaförbund
Folkhälsan
Lärum
Svenska folkskolans vänner
Svenska kulturfonden
Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund
Sydkustens Landskapsförbund
Tutor Syd 3.0
Ung Företagsamhet
Utbildningsstyrelsen
Valteri center för lärande och kompetens
Vamia
Yrkesakademin i Österbotten
Åbo Akademi/CLL
SETS
Karriärcenter Arabia
Christine och Göran Schildts stiftelse

Hörnan 2022 reklam A4 webb

Ladda ner vår plansch och häng gärna upp den på din arbetsplats: Educa 2022_flyer