Kandideringen till OAJ:s fullmäktige är igång

OAJ:s fullmäktige är lärarfackets högsta beslutande organ och nya ledamöter ska väljas våren 2022. FSL har sannolikt sju platser att fylla. Du kan meddela om din kandidatur fram till den 15 januari.

OAJ:s fullmäktige består sammanlagt av 150 ledamöter som representerar olika medlemsgrupper och kommer från olika orter. Organet drar upp de stora riktlinjerna och påverkar lärarfackets strategi vad gäller att främja utbildning, fostran och forskning.

Våra representanter i OAJ:s fullmäktige för FSL:arnas talan och har en viktig uppgift i att framföra de svenskspråkiga lärarnas, rektorernas och lektorernas åsikter. Bland våra fullmäktigeledamöter utses även en medlem till OAJ:s styrelse.

oaj logo slogan sve rgb

Så här kandiderar du


Du som FSL:are kan ställa upp i vår egen valkrets genom att meddela om din kandidatur senast den 15 januari 2022. Varje kandidat måste bilda en valmansförening som understöds av minst tre röstberättigade medlemmar. Ladda ner: Stiftelseurkund för valmansförbund (OAJ:s fullmäktigeval)

Fler valmansföreningar kan bilda ett valförbund. Ladda ner: Avtal om valfrörbund (OAJ:s fullmäktigeval)

Läs mera: Val- och omröstningsordning (OAJ:s fullmäktigeval)

Dokumenten kan postas eller scannas in och e-postas till:

Finlands svenska lärarförbund FSL
Järnvägsmannagatan 6
00520 Helsingfors

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer information om hur du kandiderar kontakta vår förbundssekreterare: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För FSL:s lokalföreningar som vill veta mera om arrangemangen kring det här valet, samt andra fackliga val som ordnas 2022, finns en presentation på de förtroendevaldas intra. 

 

Så här går valet till

Förhandsröstningen görs elektroniskt mellan 28.2 och 14.3.2022 och de egentliga valdagarna är 4-5.4.2022. FSL-medlemmarna röstar enbart elektroniskt. Alla FSL:are som har betalat sin medlemsavgift (enligt uppgifter 1.1.2022) har rösträtt. Utnyttja din röst och påverka vem som blir FSL:s representanter i OAJ!

- FSL har varit det förbund som har röstat mest aktivt i det här valet och jag hoppas det fortsätter så för att bibehålla vår position inom OAJ, säger Pocke Wikström, förbundssekreterare i FSL.

Den 8 april 2022 publiceras valresultatet.