FSL ger en fjäder i hatten till lokala eldsjälar

På Världslärardagen den 5 oktober 2021 inleder FSL:s lokalföreningar en ny tradition genom att dela ut en helt ny utmärkelse. En medlem i varje lokalförening får då en fjäder i hatten för sitt engagemang och sin aktivitet i föreningen.

FSL:s lokalföreningar väljer som bäst vilken medlem i föreningen som ska få den första fjädern i hatten. Den 5 oktober på Världslärardagen uppvaktas 33 medlemmar runtom i landet med ”En fjäder i hatten”. Medlemmen får ett diplom och en gåva, vem vet, kanske lärarföreningen kommer med något gott samtidigt?

en fjäder i hatten vem

Utmärkelsen är ny och blir ett välkommet komplement till förbundets system med förtjänsttecken. Ute i föreningarna finns det aktiva medlemmar, skolombud, styrelseproffs med mera, som förtjänar ett erkännande och en fin gåva för sin insats.

- Den lokala verksamheten är mycket viktig inom FSL. Utan aktiva på lokalplanet skulle inte FSL vara det förbund vi är idag. Därför vill utöka vårt system med silver- och guldmärken med utmärkelsen "En fjäder i hatten" för att premiera dessa personer, säger Pamela Leka, vice ordförande i FSL. 

 

Ordförande Inger Damlin gör ett överraskningsbesök

En medlem kan dessutom räkna med att motta En fjäder i hatten-utmärkelsen av förbundets ordförande Inger Damlin. Vart hon är på väg är hemligt men följ med resan fram på vårt instagramkonto så kan du kanske lista ut vart hon landar.

FSL kommer att publicera en lista över de som mottagit en fjäder i hatten. Tidningen Läraren uppmärksammar också utmärkelsen.

#enfjäderihatten