Fackets fem tips inför terminsstarten

Våren 2021 bjuder på spännande nyheter och bekanta utmaningar för dig som jobbar inom skola och utbildning. Vi finns här som stöd i vått och torrt. Under veckan som gått har vi på våra sociala mediekanaler lagt ut korta tips och påminnelser inför den nya terminen, här hittar du alla samlade. 

När du nu inleder en ny termin är det ypperligt läge att se över hur mycket samplaneringstid som finns kvar, kommer timmarna att räcka till?

 

Permitteringar räddar inte kommunens ekonomi men äventyrar våra elever och studerandes rätt till en trygg och läroplansenlig undervisning. Ställ din kommunalvalskandidat frågor om prioriteringar!

 

Allmänna löneförhöjningar är på kommande den här våren, vi ger dig de exakta siffrorna.Under 2021 kommer FSL och lärarfacket OAJ att lansera en kampanj för att höja lärarstatusen.vMed en högre lärarstatus kan vi åstadkomma förbättringar och hållbara lösningar på de utmaningar och problem som vi vet att ni möter varje dag

 

 

Vårens största utbildningsmässa får ett nytt format den här gången. Den digitala Hörnan den 27 januari 2021 klockan 15.00 bjuder på några timmar livesänt program med gäster från hela det finlandssvenska utbildningsfältet.