Fullmäktige kallas till höstmöte

Alla fullmäktigeledamöter kallas till ordinarie möte i Tammerfors den 6-7 november 2019. Möteshandlingarna finns på FSL:s Intra senast i slutet av vecka 42.

Mötet hålls på hotell Scandic Tampere Koskipuisto, Koskikatu 5 i Tammerfors. Mötet börjar klockan 10.30 på onsdagen och avslutas senast klockan 14.30 på torsdagen.

Under mötet behandlas stadegeenliga ärenden och övriga ärenden. Mötet innehåller även en seminariedel.

Förbundskansliet har bokat rum för samtliga ledamöter (dubbelrum) på hotellet. Den som inte övernattar på hotellet och den som inte kommer själv utan sänder sin suppleant, bör kontakta förbundskansliet senast den 18 oktober. (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. /020 749 54 64). Utöver stadgeenliga ärenden kommer en förlängning av förbundsordförandens mandatperiod från 1.8.2022 – 31.12.2022 att behandlas.

Mötesdeltagarna arrangerar sina resor själva. Information om hur man går till väga finns på Intran.

Skriv en motion eller ett initiativ!

Motioner till fullmäktige kan väckas av en enskild medlem, genom en medlemsförening eller av en medlemsförening. En motion bör innehålla ett motiverat förslag till beslut och lämnas in senast den 9 oktober.

Fullmäktige välkomnar nu även initiativ, som är enklare än motioner och som inte kräver att den som väcker initiativet presenterar ett förslag på beslut. Initiativet kan gälla en fråga som en medlemsförening eller enskild medlem önskar ta upp till behandling. Initiativ måste lämnas in två veckot före fullmäktigemötet, alltså senast den 23 oktober.

Läs mer om hur man skriver en motion eller ett initiativ:  Var med och bestäm - skriv en motion eller ett initiativ