Vi har #världensbästayrke!

Idag firar vi Världslärardagen för att uppmärksamma lärare över hela världen. Trots lärarjobbets stundvis utmanande dagar är det väldigt få som skulle vilja byta yrke, nio av tio FSL:are är nöjda med att vara just lärare. Det här är en styrka i yrkeskåren som vi uppmärksammar allt för sällan, säger förbundsordförande Christer Holmlund.

 

Han tycker att det bästa med läraryrket är att man får följa barnens och de ungas utveckling och väg in i vuxenlivet.

80 procent av FSL:s medlemmar skulle rekommendera sitt yrke till någon annan, visar den senaste medlemsundersökningen från 2017.

- Tänk vilken tilltro det finns till det man gör, läraryrket är verkligen världens bästa yrke, säger Holmlund.

 

 

I år är det 70 år sedan FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna antogs (1948), där rätten till utbildning stipuleras som grundläggande en människas liv. 

- Att jobba som lärare är att jobba för vårt välfärdssamhälle. Utan utbildade människor skulle samhället inte utvecklas. Vi ska vara stolta över vår världsledande skola och gemenskapen inom yrkeskåren, säger Holmlund.

 

 #världensbästayrke

 

Idag på Världslärardagen hoppas vi att ni verkligen firar er själva lite extra. Dela gärna bilder på sociala medier och tagga med #världensbästayrke. På Facebook kan du uppdatera din profilbild med en ram vi har skapat just för den här dagen!


- Läs vårt pressmeddelande som vi har publicerat idag: "Det saknas en röd tråd inom gymnasieutbildningen"

- Läs också om OAJ:s program för Världslärardagen. Vid Sanomahuset i Helsingfors kommer man att bland annat presentera målen för det kommande riksdagsvalet. Programmet inleds klockan 13.00.