Fullmäktige kallas till möte

Alla nyvalda fullmäktigeledamöter kallas till ordinarie möte i Tammerfors den 14–15 november 2018. Möteshandlingarna finns på FSL:s Intra senast i slutet av vecka 43.

 

Mötet hålls på hotell Scandic City, Hämeenkatu 1 i Tammerfors. Mötet börjar klockan 10.30 på onsdagen och avslutas senast klockan 13.45 på torsdagen. Under mötet behandlas stadegeenliga ärenden och övriga ärenden. Mötet innehåller även en seminariedel.

Förbundskansliet har bokat rum för samtliga ledamöter (dubbelrum) på hotellet. Den som inte övernattar på hotellet och den som inte kommer själv utan sänder sin suppleant, bör kontakta förbundskansliet senast den 26 otkober (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. /020 749 54 64).

Mötesdeltagarna arrangerar sina resor själva. Information om hur man går till väga finns på Intran.

För ledamöter som inte tidigare använt Intran kommer inloggningsrättigheter och allmän information per e-post inom kort.

Skriv en motion eller ett initiativ!

Motioner till fullmäktige kan väckas av en enskild medlem, genom en medlemsförening eller av en medlemsförening. En motion bör innehålla ett motiverat förslag till beslut och lämnas in senast den 17 oktober 2018.

Fullmäktige välkomnar nu även initiativ, som är enklare än motioner och som inte kräver att den som väcker initiativet presenterar ett förslag på beslut. Initiativet kan gälla en fråga som en medlemsförening eller enskild medlem önskar ta upp till behandling. Initiativ måste lämnas in en vecka före fullmäktigemötet, alltså senast den 7 november.

Läs mer om hur man skriver en motion eller ett initiativ: pdf Var med och bestäm - skriv en motion eller ett initiativ