Appen Lärarrummet uppdateras – ladda ner dina bokförda timmar före det

Inför skolstarten uppdaterar vi vår mobilapplikation Lärarrummet med bland annat en ny funktion för arbetstidsuppföljning för studiehandledare. Det blir också möjligt med inloggning till appen så att du kan använda den på fler enheter samtidigt. Uppdateringen medför att tidigare bokförda timmar raderas så se till att spara dem innan du uppdaterar appen.

 

Den nya versionen av vår app Lärarrummet blir tillgänglig i början av vecka 32 (6.8). Uppdateringen kräver tyvärr att tidigare bokförda timmar nollställs (t.ex. rektorernas arbetstid/samplaneringstid) så kom ihåg att ladda ner dina tidigare sparade timmar i god tid innan uppdateringen görs. Notera att appuppdateringen kanske sker automatiskt på din enhet.

Timmarna kan du enkelt ladda ner i en Excel-fil, klicka på knappen ”Skicka” i högra hörnet ovanför kalendervyn.

 

 

Arbetstidsuppföljning för studiehandledare

Studiehandledare med årsarbetstid får nu äntligen en funktion för att hålla koll på arbetstiden. Genom att mata in arbetstid och kategorisera den är det enkelt att få en överblick och vid behov sätta gränser för sitt arbete. Appen håller koll på hur stor andel av arbetstiden man har använt. Kom ihåg att även räkna tiden du lägger på uppföljningen som arbetstid! 

 

Inloggningsfunktion till appen

I och med uppdateringen blir det möjligt att skapa ett användarkonto med inloggning, vilket innebär att du kan använda appen på fler enheter samtidigt, till exempel mobil och surfplatta. Din data lagras då i ett moln, vilket är ett tryggare och mera använbart sätt.

Det är fortsättningsvis möjligt att använda appen som tidigare, utan inloggning, men kom då ihåg att den information du matar in, till exempel samplaneringstid, enbart sparas på den enhet som appen har installerats på. Om du till exempel byter telefon finns det inget sätt att överföra timmarna du sparat på den gamla telefonen. Med anledning av det här rekommenderar vi att du tar i bruk inloggningsfunktionen så att du kan komma åt din data när och var du vill. 

 

Fler praktiska finesser

Den nya versionen av appen gör det möjligt att skapa egna anpassade kategorier samt infoga kommentarer kring uppföljningen av samplaneringstiden. Som tidigare kan du mata in till exempel möten som en återkommande händelse varje vecka.

Excel-filerna med de bokförda timmar kommer i fortsättningen att innehålla mer detaljerad information än tidigare och sammanfatta informationen enligt kategorier. 

Appen Lärarrummet är helt gratis och ett bra verktyg för dig som vill hålla koll på arbetstiden, räkna övertimsarvode, läsa FSL:s senaste nyheter med mera. Har du inte appen sen tidigare är skolstarten ett ypperligt läge att ta den i bruk!

Om du har frågor eller kommentarer går det bra att höra av sig till FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 040 686 9959.

Länk till Lärarrummet i Google Play och i App Store.