Skriv en motion till kongressen 2018

Som medlem i FSL har du möjlighet att påverka både vår verksamhet och de frågor vi beslutar om. Till kongressen den 6-7 juni 2018 kan din lärarförening sända in en motion och föra fram något ni brinner för och vill att förbundet ska jobba för. Deadline är den första mars. 

 

Motioner som riktas till kongressen måste alltid först behandlas av lärarföreningen. Motionen kan handla om nästan vad som helst som berör FSL:s verksamhet eller angelägenheter. Den kan också beröra en organisatorisk fråga eller en fråga av mera extern karaktär, om till exempel löner, arbetsvillkor eller skolpolitik. Om du är osäker på ämnet för din motion eller om vi nyligen har behandlat en liknande fråga, kan du kontakta FSL:s kansli för att reda ut saken.

 

Alla motioner skall lämnas in i skriftligen. Det är viktigt att skrivelsen är daterad och undertecknad. Motioner i lärarföreningens namn måste alltid vara undertecknade av föreningsordföranden. Vi behöver motionen i original, men om du är ute i sista minuten kan du först sända motionen per e‐post och senare komplettera med originalet.

 

Sänd alltså motionen till:

Finlands Svenska Lärarförbund FSL

Järnvägsmannagatan 6

00520 Helsingfors

 

Om du skickar in motionen i sista sekund så mejla förbundsordförande Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kongressen kan dessutom behandla en motion som rör en fråga av brådskande natur, trots att de förfaranderegler som beskrivits här inte iakttagits.

 

Praktiska tips och råd

Har du frågor kring hur motionen ska skrivas, vad den bör innehålla eller vad som händer efter att den skickats in? Läs våra anvisningar: Skriv en motion (2017)