Vanliga frågor om medlemskapet

Här har vi listat de vanligaste frågorna som vi på FSL får kring medlemsskapet under sommaren. Kanske din fråga också gäller det här?!

 

Hur stor medlemsavgift betalar jag under perioder då jag inte får lön?

 

Om du är arbetslös betalar du endast 7,8 euro per månad i medlemsavgift till FSL. För den summan får du alla medlemsförmåner och håller också ditt medlemskap i Lärarnas arbetslöshetskassa i kraft.

 

Kom ihåg att du själv ansvarar för att betala den här avgiften, inte din arbetsgivare. Kontakta vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så får du information om kontonummer och referensnummer för din subventionerade medlemsavgift.

 

Jag byter arbetsgivare till hösten, vad måste jag göra?

Gör en ändringsanmälan i vårt medlemsregister. Då sänds en ny fullmakt till din nya löneräknare och medlemsavgiften på 1,1% av lönen dras automatiskt av.

 

Logga in till medlemsregistret, scrolla en bit ner på blanketten och fyll i de nya uppgifterna. FSL ser till att din nya arbetsgivare får den information som behövs.

 

Jag vill byta lärarförening, hur ska jag göra?

Gör en ändringsanmälan i vårt medlemsregister. Gå till medlemsregistret, scrolla en bit ner på blanketten och fyll i de nya uppgifterna. FSL meddelar både din nya och din gamla lärarförening om förändringen.

 

Jag är FSLF-medlem men börjar nu jobba som lärare, hur ska jag göra med mitt medlemskap?

När du inte är studerande längre utan börjar jobba som lärare bör du ansöka om medlemskap i FSL genom att fylla i vår anmälningsblankett.

 

Jag har inte varit medlem tidigare men vill nu gå med, hur går jag tillväga?

Välkommen till förbundet! Du anmäler dig via vår elektroniska medlemsblankett. Om du har frågor om blanketten, medlemskapet, förmåner eller annat svarar vår avdelningssekreterare Anita Stark, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., mer än gärna!

 

Under sommarpausen den 3-30 juli läser vi inte vår e-post lika flitigt som vanligt så du kan få vänta på ditt svar något längre än normalt.