FSL:s ordförande Inger Damlins hälsning till kandidaterna i kommunvalvalet 2021

FSL vill se modiga beslutsfattare som vågar tänka nytt och långsiktigt. Utbildningen är kommunens viktigaste varumärke och samhällets superkraft.

En attraktiv kommun planerar långsiktigt och värnar om personalen. En sådan kommun behöver kunniga beslutsfattare som du, som känner dig bekväm med de utbildningspolitiska frågorna och värnar om kvaliteten och jämlikheten.

Visste du att vi i Finland ligger efter vad gäller de digitala lösningarna i skolan?

Visste du att undervisningen just nu får en allt mindre andel av medlen för den grundläggande utbildningen? Visste du att vi i Finland ligger efter vad gäller de digitala lösningarna i skolan? Visste du hur viktig fortbildning av hög kvalité är för personalens välmående och motivation?

En god dialog mellan beslutsfattare och fältet är avgörande och vi lovar att vi kommer att göra vad vi kan för att bidra till ett gott samarbete med er.

Vi inom FSL kan skola och utbildning och vi sitter på värdefulla erfarenheter, ett genuint intresse och en stor kunskap om utbildningsfältet - våga fråga oss! En god dialog mellan beslutsfattare och fältet är avgörande och vi lovar att vi kommer att göra vad vi kan för att bidra till ett gott samarbete med er.

Som ett första steg sänder jag därför dig den här hälsningen. Bekanta dig gärna också med presentation “Värt att tänka på”. 

Vi hoppas att du inför valet vill träffa lokala FSL:are på skolgården. “På rast med FSL” är ett ypperligt tillfälle för oss att diskutera aktuella utbildningsfrågor och knyta kontakter. Spana också in FSL:s Instagramkonto (@fsllararforbund) där vi får följa med en helt vanlig dag för en lärare eller rektor.

Följ oss:  #samhälletssuperkraft

Slutligen önskar jag att vi kan hålla kontakt både före och efter valet, hör gärna av dig till den lokala lärarföreningen på din ort eller direkt till mig. Tillsammans genom dialog vill vi jobba för superkraften i vårt samhälle – utbildningen!

 Ingers signatur