Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL 5/2023

Nyheter från FSL 5/2023

Nyheter från FSL

maj 2023

‍ 

Vi ses på Stafettkarnevalen!

I veckan är det dags för Stafettkarnevalen igen! Är ni redo ute i skolorna?

 

FSL finns i tältbyn vid Olympiastadion i dagarna två och bjuder i vanlig ordning på kaffe och pratstund med facket. Visst ses vi där 19-20.5?

‍ 

‍ 

FSL trampar för en utbildningsvänlig regering

Utanför Ständerhuset i Helsingfors har lärarfacken OAJ och FSL parkerat sin cykel under regeringsförhandlingarna. Varje morgon har det bjudits på kaffe, xylitolpastiller och en påminnelse om vad partierna lovade inför riksdagsvalet.

‍ 

‍ 

Sommarhälsning från förbundsordförande

”Visst var vårterminen lång, men den sprack som en ballong. Snart så sjunger vi den blomstertid….. ” 


Jag vill rikta ett stort varmt tack till er lärare och rektorer för det läsår som gått. Toppen kämpat i en stressig skolvardag! Så bästa lärare och rektorer: Njut av skolavslutningen och ta väl hand om er under det stundande sommaruppehållet! 


Ha det bäst, 

‍ 

Inger Damlin, förbundsordförande FSL

Kontakta FSL på din ort!

Har du en fråga eller ett problem gällande din lön eller anställning? Förtroendemannen ger dig råd och stöd! Kontakta din förtroendeman om du har frågor om t.ex. familjeledigheter, hotas av permittering eller har frågor om din lön eller dina arbetsuppgifter.

 

Som medlem kan du alltid kontakta FSL på din ort. Ditt skolombud, din förtroendeman och din egen medlemsförening hjälper dig i olika frågor.

‍ 

Uppdatera din info inför sommaren

Vi närmar oss sommaravbrottet och har en påminnelse till dig som blir arbetslös, blir familjeledig, byter arbetsgivare under sommaren, tänker flytta eller kanske byta namn. Vi vill gärna att du uppdaterar dina uppgifter till oss! Du kan uppdatera dina kontakt- och medlemsuppgifter själv i medlemsintran, men har du frågor eller stöter på problem är du också välkommen att kontakta avdelningssekreterare Anita Stark på anita.stark@fsl.fi eller 040 351 4320.


‍ 

‍ 

‍ 

Nu ska FSL:s studerandeverksamhet sparkas i gång vid Helsingfors universitet

FSLF, Finlands Svenska Lärarstuderandes Förening, har verkat vid Åbo Akademi i Vasa i omkring 50 år. Men vid Helsingfors universitet har det inte funnits någon verksamhet att tala om. Det ska det bli ändring på då FSLF strukturerar om i sin organisation och grundar nya sektioner.

‍ 

Klassföreståndare kämpar med elevers frånvaro

"Skolfrånvaro är ett komplext problem, och det finns definitivt många orsaker bakom det. Det är ingalunda så att ökningen helt och hållet kan förklaras av pandemin, men konsekvenserna av dessa extrema tider syns bland växande barn och unga, och kommer med högsta sannolikhet att göra det också en tid framöver. Därför är det viktigt att vi tar problematiken på allvar", skriver Inger Damlin.

‍ 

Medlemsförmåner

Kom ihåg att du som medlem i FSL får rabatt på allt från tandläkartjänster till semesterboende! Till sommaren är det kanske dags för nya solglasögon? Instrumentarium och Nissen erbjuder 20% billigare solglasögon, och Synsam ger 25% rabatt. Visa upp ditt medlemskort i appen Lärarrummet vid köpet!

‍ 

FINLANDS SVENSKA LÄRARFÖRBUND (FSL)

Järnvägsmannagatan 6
00520 HELSINGFORS

Tfn 020 749 5460
fornamn.efternamn@fsl.fi