Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL - januari 2020

Nyheter från FSL - januari 2020

Om nyhetsbrevet inte visas korrekt kan du klicka här för att läsa det i din webbläsare

   

Nyheter från FSL

den 22 januari 2020

 

I detta nyhetsbrev:

Checka in Hörnan under Educa 24-25.1.2020

 

 

Educamässan är snart här, visst hänger du med? Anmäl dig redan nu så slipper du köa när du kommer till Mässcentret.

 

Temat i det svenskspråkiga kvarteret Hörnan är Hållbart lärande, du kan ta del av en mängd olika föreläsningar och workshoppar under helgen. 

 

Kolla till exempel in Kaj Kunnas som  föreläser om laganda i lärarrummet på fredag kl.15-16 eller ta del av en diskussion om Hållbart lärande mellan Li Andersson, Mirjam Kalland samt Fritjof Sahlström modererad av tidningen Lärarens Mattias Fagerholm.

 

Alla Hörnans programpunkter finns samlade på fsl:s webbplpats, där kan du se tidtabellen för såväl Hörnans scen som alla workshops som ordnas under mässan.


Fsl är naturligtvis på plats i Hörnan i en egen monter, kom och säg hej och passa på att ställa frågor om till exempel lön eller avtal.

 

Undervisningsminister Li Andersson deltar i en diskussion kring Hållbart lärande på Hörnans scen under fredagen.

 

 

How to get a Lärarjobb ordnades i Vasa 

 

Onsdagen den 18 januari ordnade FSL tillsammans med FSLF evenemanget How to get a Lärarjobb på Academill i Vasa. 

 
Evenemanget finns till för studerande i slutrakan av sina studier och under dagen fick studdarna lyssna till ordförande Christer Holmlund samt Inger Damlin och vara med på intervjusimulation med rektorerna Ellinor Hellman, Fredrik Kullberg, Elise Kurtén, Inger Nabb samt Linda Felixson. Den här gången hade vi ett rekordantal deltagare på evenemanget.

 

Kom ihåg att följa oss på instagram, då kan ni följa med även de evenemang ni själva inte är med på. Under höjdpunkter kan se hur det sett ut på bland annat Stafettkarnevalen, How to get a lärarjobb samt våra kurser.

 

 

  

Info inför avtalsrundan

 

Vi står inför en vår då arbetsavtalen förhandlas om. Du kommer att få den senaste infon om avtalsrundan via Fsl och Tidningen Läraren.

 

Lärarfackets ordförande Olli Luukkainen anser att OAJ kiky-timmarna skall bort. Det är också en av lärarfackets officiella målsättningar då man skall förhandla om ett nytt avtal för undervisningssektorn. Kollektivavtalet för de offentligt anställda går ut den 31.3.2020.

 

Kolla in chefredaktör Mattias Fagerholms text i sin helhet: 

Spelöppning på arbetsmarknad

 

 

 

 

Såhär går ordförandevalet till

 

FSL kommer att välja en ny ordförande i vår. Ordförande Christer Holmlund valdes i december till generalsekreterare för Nordiska Lärarorganisationers Samråd NLS. Det innebär att han lämnar sin post i vår och FSL väljer en ny förbundsordförande på fullmäktigemötet den 22-23.4.2020.

 

FSL:s ordförandeskap är ett förtroendeuppdrag, som sköts på heltid från förbundskansliet i Helsingfors. Därmed kommer jobbet inte att lediganslås på traditionellt sätt och man skall inte lämna in en arbetsansökan inom en viss tidpunkt. Inga formella kompetenskrav finns vad gäller uppdraget, förutom att den som väljs bör vara medlem i förbundet. FSL:s fullmäktige väljer en ordförande bland de kandidater som förs fram på mötet. In i det sista kan alltså en svart häst ge sig in i ordförandekampen.

 

Läs allt om ordförandevalet i tidningen Läraren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •