Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL - december 2017

Nyheter från FSL - december 2017
 

Nyheter från FSL

den 20 december 2017

 

I detta nyhetsbrev:

 

"Sänk tröskeln och bryt tystnadskulturen"

 

"De senaste veckorna har vi verkligen fått rannsaka hur vi bemöter varandra och hurudan kultur vi har när det kommer till trakasserier." Så här skriver förbundsordförande Christer Holmlund i sin senaste kolumn. Också tidningen Lärarens chefredaktör Carl-Erik Rusk tar upp temat i sin senaste ledare. "Det bör uttalas tydligt - tydligare än tidigare - att våld och trakasserier inte är acceptabla fenomen i umgänget mellan människor." 

 

Kampanjer som #metoo, #dammenbrister och #övistoo har tagits på största allvar av bland annat utbildningsminister Sanni Grahn-Laasonen och FSL har tydligt signalerat att det måste råda nolltolerans mot sexuella trakasserier.

 

Holmlund uppmanar alla skolor att ta itu med de här frågorna: "Jag hoppas att man delar med sig av sina tankar, tips och råd. Med gemensamma krafter kan vi verkligen göra en skillnad och skapa en tryggare skola."

 

 

 

Nya medlemmar i föreningens styrelse?

 

Ni kommer väl ihåg att meddela oss på förbundskansliet om det har skett förändringar i föreningens styrelse, kanske ni har bytt ordförande eller medlemssekreterare? Meddela om eventuella förändringar till Anita Stark, anita.stark@fsl.fi, tfn: 020 749 54 64. 

 

Kolla gärna också att informationen på er förenings kontaktkort är uppdaterad och innehåller den information ni önskar. Om ni vill göra uppdateringar i fortsättningen, kontakta kommunikatör Mirjam Heir-Lindström, mirjam.heir-lindstrom@fsl.fi, tfn: 040 686 9959. Spana till exempel in Kristinestads lärarförenings kontaktort!

 

Lägre medlemsavgift för t.ex. familjelediga

 

Från och med den 1 januari 2018 sänks medlemsavgiften för dig som till exempel är familjeledig, tjänstledig eller arbetslös. Avgiften sjunker från 7,80 till 6,20 euro i månaden!

Meddela om din ledighet eller arbetslöshet till vår avdelningssekreterare Anita Stark, anita.stark@fsl.fi eller till lärarföreningen, så sänder vi dig betalningsanvisningar för den lägre medlemsavgiften.

 

Vår julkalender #FSLönskar


Du har väl inte missat FSL:s julkalender i form av en önskelista med 24 önskningar?! Varje dag fram till jul öppnar vi en ny lucka, du hittar dem på vår webbsida och förstås på Facebook, Twitter och Instagram. Så här ser lucka nummer 20 ut, #FSLönskar:

 

 

Ta en titt på programmet under Educamässan 2018!

 

Programmet i det svenskspråkiga kvarteret Hörnan på Edcua 2018 finns ute nu. Det är bara att välja och vraka bland intressanta föreläsningar och workshoppar. Här hittar du också OAJ:s mässprogram.

 

Mässan går av stapeln den 26-27 januari 2018 i Mässcentret i Helsingfors. Du kommer väl ihåg att mässan är helt gratis?! Mer information hittar du på vår webbsida.

 

En knapp månad kvar att kandidera till OAJ:s fullmäktige

 

Som ledamot i OAJ:s fullmäktige representerar du FSL bland 150 ledamöter. Till uppdraget hör bland annat att dra upp riktlinjer för förhandlings- och avtalsmålen. De FSL:are som sitter i fullmäktige nu, säger att uppdraget har gett dem ett brett kontaktnät och en ypperlig möjlighet att delta i den skolpolitiska debatten. Kandidera senast den 15 januari 2018!

 

Uppdatera dina medlemsuppgifter inför valet

 

Inför OAJ:s fullmäktigeval våren 2018 ber vi alla FSL-medlemmar dubbelkolla att kontaktuppgifter, arbetsplats och arbetsgivare är korrekt angivna i vårt register. Logga in med ditt medlemsnummer (som du hittar på medlemskortet) och de fyra sista tecknen i ditt personnummer.

God jul och gott nytt år! 

 

 

Vi önskar alla våra medlemmar och samarbetspartners en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vårt kansli är stängt 22.12.2017-8.1.2018. Om du har ett brådskande ärende kan du kontakta ombudsman Jens Mattfolk, jens.mattfolk@fsl.fi, tfn: 020 749 54 70. I övriga ärenden återkommer vi vecka två. 

 
Vill du avsluta din prenumeration på Nyheter fån FSL? Klicka här!