Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL 1/2023

Nyheter från FSL 1/2023

Nyheter från FSL

januari 2023

‍ 

Educamässan är här!

Educa-veckan är här! Du kan fortfarande registrera dig avgiftsfritt. Det är också möjligt att anmäla sig vid dörren under mässdagarna 2728.1.

 

Det svenskspråkiga kvarteret Hörnan på Educamässan är en given samlingsplats för alla som jobbar inom branschen och detta år är det gemensamma temat "En god utbildning för alla". Förbundsordförande Inger Damlin öppnar programmet på Hörnans scen kl. 10 på fredagen!

 

Kom gärna också förbi FSL:s egen monter på Educa och säg hej. Här kan du plocka med dig ett äpple och delta i vår utlottning av två Kånken-ryggsäckar. Dessutom bjuder FSL medlemmar och Hörnans samarbetspartners på kaffe i samband med mingelträffen Showroom Education som ordnas på fredag kl. 17 och lördag kl. 10.

‍ 

‍ 

Uppdatera appen – vi lottar ut hörlurar!

FSL:s medlemskort blir helt digitalt och finns från och med nu i appen Lärarrummet. Alla som laddar ner eller uppdaterar appen fram till 31 januari 2023 kan delta i utlottningen av tre par hörlurar!

 

För att delta i utlottningen av bluetooth-hörlurarna laddar du ner appen eller uppdaterar din gamla version och letar fram inforutan om utlottningen som ligger på första sidan. Där fyller du i din e-postadress och deltar på så sätt i utlottningen. Utlottningen pågår fram till den 31 januari 2023. Vi kontaktar vinnarna via e-post.

‍ 

‍ 

Blogg: God utbildning ger trygghet

"Dramatisk nedgång i kunskapsnivån, skulle inte tro det. Vi ser en ständigt nedåtgående trend i finländarnas kunskapsnivå ända sedan 1990-talet. Allt medan regering efter regering i sina uttalanden betonat att Finland klarar sig enbart genom kunnande och utbildning. Ändå står vi här nu.

Nivån på finländarnas kunskapsnivå höjer vi enbart genom en målmedveten helhetssatsning på utbildning."

‍ 

‍ 

Pamela Leka är FSL:s vice ordförande

FSL:s fullmäktige valde vid sitt sammanträde i höstas ny förbundsstyrelse för åren 2023–2024. Vid sitt första möte valde styrelsen speciallärare Pamela Leka till sin vice ordförande.

 

Leka var förbundets vice ordförande också under perioden 2021–2022. Styrelsens ordförande är förbundets ordförande Inger Damlin, som omvaldes för perioden 2023–2026 vid fullmäktigesammanträdet.

‍ 

‍ 

Nu finns FSL på LinkedIn!

Om du också finns på LinkedIn, följ oss gärna och lägg till vår sida bland dina förtroendeuppdrag om du någon gång varit fackligt aktiv! Om du inte finns på LinkedIn, bli gärna medlem på den här växande plattformen och världens största professionella nätverk!  

Tredje klass i Tammerfors 24-25.3

Tredje klass är en kurs för dig som jobbat ungefär 20 år eller mera. På programmet står bland annat smågruppsdiskussioner om yrkesvardagen, information om pensioner, ledigheter och att jobba deltid, samt föreläsning av en extern gäst. Vi erbjuder också trevlig samvaro med lärarkolleger från hela Svenskfinland, övernattning och måltider. Har du frågor om kursen, kontakta jens.mattfolk@fsl.fi. Anmäl dig redan nu via FSL:s medlemsintra!

Avdrag för fackavgift

Hej medlem, har du kontrollerat ditt skatteförslag? Vi ber dig kolla och vid behov korrigera ditt avdrag för fackföreningsvgift själv, eftersom en del kommuner inte har skickat oss rapport över medlemsavgifter de dragit av från lönen.


Kontakta anita.stark@fsl.fi om du har frågor.

‍ 

‍ 

ChatGPT är en bra dräng, men en dålig husbonde

Det ligger i de studerandes natur att vilja testa ett AI-verktyg som ChatGPT, säger Mikael Eriksson, rektor för Kyrkslätts gymnasium om chattboten som slog ner som en bomb strax före jul.
– Men vi skjuter oss själva i foten om vi som enda infallsvinkel har att försöka hindra de studerande från att använda den, säger han.

‍ 

FINLANDS SVENSKA LÄRARFÖRBUND (FSL)

Järnvägsmannagatan 6
00520 HELSINGFORS

Tfn 020 749 5460
fornamn.efternamn@fsl.fi