Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL - september 2019

Nyheter från FSL - september 2019

Om nyhetsbrevet inte visas korrekt kan du klicka här för att läsa det i din webbläsare

   

Nyheter från FSL

den 20 september 2019

 

I detta nyhetsbrev:

Kallelse till Höstmöte

 

Alla fullmäktigeledamöter kallas till ordinarie möte i Tammerfors den 6-7 november 2019. Möteshandlingarna finns på FSL:s Intra senast i slutet av vecka 42.

 

Mötet hålls på hotell Scandic Tampere Koskipuisto, Koskikatu 5 i Tammerfors. Mötet börjar klockan 10.30 på onsdagen och avslutas senast klockan 14.30 på torsdagen.

Under mötet behandlas stadegeenliga ärenden och övriga ärenden. Mötet innehåller även en seminariedel.

 

Skriv en motion eller ett initiativ!

Motioner till fullmäktige kan väckas av en enskild medlem, genom en medlemsförening eller av en medlemsförening. En motion bör innehålla ett motiverat förslag till beslut och lämnas in senast den 9 oktober.

 

Fullmäktige välkomnar nu även initiativ, som är enklare än motioner och som inte kräver att den som väcker initiativet presenterar ett förslag på beslut.  Initiativ måste lämnas in två veckot före fullmäktigemötet, alltså senast den 23 november.

Läs mer här.

 

 

Principerna för bedömningen i den grundläggande utbildningen förnyas - kommentera på nätet!

 

Läs mera på Utbildningsstyrelsens webbplats.

 

 

Individuell rehabilitering kan hjälpa t.ex. utbrända 

 

Att komma tillbaka från en sjukdom kan vara krävande och du kan behöva hjälp. Hjälp finns ändå att få till exempel via Härmä Rehab.

Den individuella rehabiliteringen på  på Härmä Rehab finns till för dig som lider av en sjukdom som påverkar din arbetsförmåga eller orsakar problem i vardagen. Det kan gälla en fysisk sjukdom eller till exempel utbrändhet.

Den individuella rehabilteringen bekostas av FPA och utförs under högst 15 dygn under två till tre perioder. Du kan ansöka om rehabilitering ifall din sjukdom nedsätter arbetsförmågan eller orsakar problem i ditt arbete eller i din vardag.

 Rehabiliteringen fokuserar på sjukdomar eller symtom som nedsätter arbets- och funktionsförmågan.Programmet planeras tillsammans med ett multiprofessionellt team för att motsvara just ditt rehabiliteringsbehov.

 

Du kan följa Härmä Rehab på Facebook:

https://www.facebook.com/pg/Harmankuntoutus1/about/?ref=page_internal

 

Mer info fås av Simo Korkea-aho 

tfn. 050 467 4304 simo.korkea-aho@harmankuntokeskus.fi

 

Läs mera om ansökningsprocessen här:

Indivduell rehabilitering

 

 

 

  

Försöket med årsarbetstid delar åsikter

 

OAJ har utrett orsaker till att lärare har röstat nej till att vara med i försöket med årsarbetstid. Den största orsaken till att lärare sagt nej till försöket är att de varit rädda att arbetstiden inte ska räcka till. Lärarna litade inte heller på att avtalet skulle följas i praktiken.

Hittills har 28 skolor i sex olika städer röstat om ett deltagande i försöket med årsarbetstid. I nio av skolorna har lärarna röstat för ett försök, medan lärarna i nitton skolor röstat mot försöket.

Undersökningen utfördes i fyra kommuner: Esbo, Helsingfors, Vasa och Vanda. Under slutet av våren svarade sammanlagt 207 lärare på enkäten. 43 procent av dem som deltog i undersökningen var ämneslärare, 36 procent klasslärare, 20 procent speciallärare eller specialklasslärare, en procent var andra som arbetade inom utbildningsbranschen.

 

 

 

 

 

Läs hela artikeln här.

 

Läraren i Göteborg: Micke har visat sin grej i 10 år

 

Micke Hermansson är bekant för många finlandssvenska lärare och hans Grej of the Day har fått fotfäste i många klassrum. Lagom till bokmässan i Göteborg fyllde Grej of the Day tio år konstaterar Hermansson då han medverkar i en paneldiskussion under rubriken influencers i skolvärlden.

- Jag har varit med sjukt länge. När jag började fanns inga skolinfluencers, säger Hermansson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •