Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL - juni 2018

Nyheter från FSL - juni 2018
 

Nyheter från FSL

den 19 juni 2018

 

I detta nyhetsbrev:

 

Kongressen 2018 - en summering

 

Förbundets tolfte ordinarie kongress blev också den sista. Ny stadgar har antagits, vilket bland annat innebär att förbundsfullmäktige i fortsättningen är förbundets högsta beslutande organ. 

I dag lever vi i en värld som utvecklas snabbt och där även vår organisation förväntas hänga med. Att kunna reagera snabbt, smidigt och flexibelt samt fungera kostnadseffektivt, ska vara rättesnören i verksamheten, sade Christer Holmlund i sitt öppningstal.


Holmlund fick fortsatt förtroende att leda förbundet de kommande fyra åren, inga andra kandidater ställde upp i valet av förbundsordförande.

I sitt tacktal på kongressen riktade han sig till förbundets medlemmar och uttryckte en vilja att stärka gemenskapen och solidariteten bland dem. Det lokala påverkansarbetet lyfte han fram som grunden i förbundets verksamhet.

 

I kongressresolutionen riktade man blickarna mot nästa vår och det stundande riksdagsvalet. Tydliga krav på åtgärder lyftes fram. 

"För att garantera kvaliteten på utbildningen förutsätter FSL:s kongress att man i ett nytt regeringsprogram tar till rejäla åtgärder och beaktar följande tre saker:"

 

Ett nytt PM är här!


I vårt traditionella PM sammanfattar vi det viktigaste du behöver känna till kring bland annat lön och arbetstid, baserat på gällande lagar och kollektivavtal. Läs mer om nästa läsårs arbetstider, samplanering och lönetillägg med mera! I detta PM har vi förstås beaktat det nya i UKTA 2018.

I tidningen Läraren hittar du PM:et i sin helhet, uppslaget går bra att riva ut och spara! Notera att ett litet fel kring ämneslärarnas usk har smugit sig in på sidan 7, i vår webbversion är felet korrigerat.

 

Uppdatera dina medlemsuppgifter


Sommaren är en ypperlig tid för att se över dina medlemsuppgifter i vårt register. Kanske du har flyttat, bytt arbetsgivare eller blir moderskapsledig? Enklast gör du ändringarna elektroniskt, direkt i registret. Du loggar in med ditt medlemsnummer som finns på ditt medlemskort, samt de fyra sista i ditt personsignum. När du ändrat det som behövs, kom ihåg att klicka uppdatera!


Notera att vi på FSL behandlar dina personuppgifter säkert och skyddat. Vi följer de i dataskyddslagstiftningen och i dataskyddsförordningen stadgade grundprinciperna samt god sed gällande hantering och administrering av information. I frågor gällande behandling av personuppgifter kan du kontakta förbundsordförande Christer Holmlund (christer.holmlund@fsl.fi).

Du är försäkrad

 

Du kommer väl ihåg dina försäkringar i bolaget Turva? Det här är en medlemsförmån som du ska utnyttja när det behövs. Ditt medlemskort är samtidigt ditt försäkringskort så ta med det när du åker ut och reser! På Turvas hemsida kan du läsa mera om försäkringsförmånerna.

 

Sjuk under sommaren?

 

Du kan ha rätt till både din lön och sjukdagpenning om du blir sjuk under en längre period i sommar. Det här är en rättighet du har eftersom du inte, som i andra branscher, har möjlighet att skjuta upp semester på grund av sjukdom.
Den här rättigheten gäller under den så kallade kalkylerade semestern, som inleddes den 16 juni. Läs mer i vår webbartikel om sjukledighet.

 

Spana in höstens kurs Andra klass!

 

Under "Andra klass" i Tammerfors fredagen och lördagden den 21-22 september 2018 är det fokus på dig som är mitt i arbetslivet (5-20 års arbetserfarenhet). Under två dagar diskuterar vi på lärarens välmående genom att bland annat utbyta erfarenheter och diskutera utmaningar i jobbet. Den mentala tränaren Christoph Treier föreläser om hur man kan ”stressa rätt”.

Kursen är som vanligt gratis för FSL-medlemmar! Har du frågor går det bra att mejla jens.mattfolk@fsl.fi

Anmäl dig till våra kurser via vår elektroniska blankett, eller per mejl till anita.stark@fsl.fi. Kom alltid ihåg att ange eventuella dieter eller allergier samt önskemål om rumskamrat (inkvarteringen sker i regel i dubbelrum). Du kan också be om ett helt eget rum mot en avgift.

Sommarstängt på kansliet efter midsommar

 

Efter midsommar är vi på semester och därför betjänar vi då endast medlemmar med akuta ärenden, i andra frågor ber vi att få återkomma i augusti. Skicka gärna ett mejl eller ringbud så hör vi av oss. Om din fråga är av brådskande karaktär kan du kontakta oss enligt följande schema:

25-29.6 Jan-Mikael Wikström
2-6.7 Jens Mattfolk
9-20.7 Christer Holmlund
23-27.7 Jan-Mikael Wikström


Telefonnummer och e-postadresser hittar du på vår webbsida.

 
Vill du avsluta din prenumeration på Nyheter fån FSL? Klicka här!