Du är inte ansluten. Nyhetsbrevet kan innehålla viss användarinformation så att de kanske inte visas korrekt.

Nyheter från FSL

Nyheter från FSL

Nyheter från FSL

november 2020

‍ 

Närundervisning, stödundervisning, distansundervisning och strömmad undervisning - så här tänker FSL

Vi är nu en bra bit in på höstterminen och hör dagligen om kommuner som får se över undervisningsarrangemangen på grund av coronaviruset. Rekommendationer finns men lösningarna blir många. Vi på FSL tycker det finns några grundprinciper att utgå från.

‍ 

‍ 

Lärarlönen på 3 minuter

Lärarlönen ären aning komplicerad och det händer sig ganska ofta att vi hjälper medlemmar med att korrigera deras lön, säger ombudsman Jens Mattfolk.

 

I den här videon förklarar han kort och koncist hur lärarlönen är uppbyggd. Är du lärarstuderande på väg ut i arbetslivet lönar det sig att ta en titt! Är det länge sedan du gått igenom din lön kan den här videon ge dig bra tips.

‍ 

‍ 

”Jag har gång på gång frågat: Vilka punktinsatser hade varit bättre?”

Undervisningsminister Li Andersson avfärdar den kritik mot den utvidgade läroplikten där man hävdar att punktinsatser för de elever som är i riskgrupper hade varit att föredra framom att satsa på hela årskullar. Man har ropat efter punktinsatser men inte kunnat svara på hur de borde se ut, menar Andersson i en intervju för tidningen Läraren.

‍ 

FSL väljer ny styrelse

Den 11–12 november sammanträder FSL:s fullmäktige. Under mötet kommer aktuella utbildningspolitiska frågor diskuteras, budget och verksamhetsplan för 2021 slås fast och en ny styrelse för perioden 20212022 väljas.

Fullmäktige utser även en ordförande och en viceordförande för presidiet. Följ med mötet och bidra till vårt sociala eko på sociala medier med hastaggen #fslfullmäktige!

‍ 

Hörnan på Educa 2021 blir digital

Educamässan 2021 flyttas till 2022, det här på grund av coronaläget. Det svenskspråkiga kvarteret Hörnan kommer trots allt att erbjuda virtuellt program under fredagen den 29 januari 2021. För oss är det viktigt att kunna erbjuda er besökare en möjlighet till nätverkande och diskussion, trots att vi inte kan träffas fysiskt. 

‍ 

‍ 

Vi behöver dig!

I april 2021 väljer vi in nya beslutsfattare i kommunalpolitiken och vi hoppas att just du bästa FSL:are, tar en plats där. Vi behöver dig som kan och känner skolvärlden, som brinner för våra barn och ungas utbildning och välmående och som förstår hur viktigt det är med en högutbildad, motiverad och respekterad personal.

Vi vill gärna veta om du som FSL:are kandiderar i kommunalvalet 2021.Hör av dig till oss (mirjam.heir-lindstrom@fsl.fi) så sänder vi dig ett valpaket med information om de viktigaste utbildningsfrågorna och argumenten, en hälsning från vår förbundsordförande och något litet som kan sporra dig i din kampanj!

‍ 

Workshop om produktivitet och återhämtning - nycklar till ett hållbart arbetsliv

Ni som jobbar som lärare är hjältar! Så inleder coachen och yogaläraren Amanda Backholm sin workshop som vi sände live på Världslärardagen 5.10.2020. Här kan du titta på den i efterhand och så många gånger ni vill. På 30 minuter får du praktiska tips om hur du kan hjälpa din hjärna att spara energi under arbetsdagen.

‍ 

Ska jag välja ett långt eller kort biämne i mina lärarstudier?

Hur kan man som lärarstuderande tänka när man ska välja mellan antingen ett kort (25 sp) eller ett långt (60 sp) biämne i sina studier. Lärarstuderande Julia Liewendahl och FSL:s vice ordförande Linda Felixson diskuterar hur biämnesvalen påverkar både lönen och i möjligheterna att få jobb i framtiden. Felixson berättar bland annat om den så kallade dubbelbehörigheten och vilka biämnen det just nu kan löna sig att välja. 

‍ 

‍Flera nyheter

FINLANDS SVENSKA LÄRARFÖRBUND (FSL)

Järnvägsmannagatan 6
00520 HELSINGFORS

Tfn 020 749 5460
fornamn.efternamn@fsl.fi