Vem ska ta över ordförandeklubban i FSL? Jeanette Lindroos, Pamela Leka, Jens Mattfolk, Inger Damlin eller kanske en kandidat som inte ännu gett sig till känna? 

Det här är FSL:s artikelserie "Kampen om klubban" där kandidaterna utmanas med en uppgift per vecka fram till valet. Fullmäktie sammanträder den 3 juni för att bland annat utse en ny ordförande.

Här hittar du en presentation av alla kandidater som hittills har meddelat att de ställer upp. Man kan ge sig in i kampen ända fram till fullmäktigemötet.

 

 

Torsdagen den 28 maj deltog ordförandekandidaterna Jeanette Lindroos, Pamela Leka, Jens Mattfolk och Inger Damlin i en digital valdebatt. Pamela Granskog från Utbildningsstyrelsen modererade debatten. I början av debatten presenterar FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström deltagarna. 

Den 3 juni 2020 utser FSL:s fullmäktige en ny förbundsordförande.

#fslordförandeval 

Den sista uppgiften i Kampen om klubban blir en livesänd valdebatt. På torsdagen den 28 maj klockan 18.00 drabbar kandidaterna samman en sista gång. Pamela Granskog från Utbildningsstyrelsen modererar debatten.

#fslordförandeval 

Jeanette, Jens, Pamela och Inger berättar i varsitt videoklipp vad de lovar åt varje FSL-medlem och vilken fråga som de som ny ordförande tänker fokusera på. De beskriver också hur livet fortsätter om de inte blir valda. Det här är ordförandekandidaternas nästsista uppgift i Kampen om klubban. Den 3 juni 2020 vet vi vem fullmäktige utser till ny ordförande för FSL.

#fslordförandeval 

Det drar ihop sig till ordförandeval och med bara några veckor kvar i Kampen om klubban avslöjar kandidaterna vilken ledartyp de är: den demokratiske, drivande, coachande, visionäre, befallande eller empatiske?

Den här veckan har Kampen om klubban flyttat över till FSL:s instagramkonto (@fsllararforbund). Kandidaterna tar över våra stories (händelser) och delar med sig av sin vardag i tur och ordning. Följ oss på Instagram så får du en inblick i Pamelas, Ingers, Jeanettes och Jens vardag den här veckan. 

Kandidaterna instagrammar enligt det här schemat:

Ti 5.5 Pamela Leka
Ons 6.5 Inger Damlin
To 7.5 Jeanette Lindroos
Fre 8.5 Jens Mattfolk

#fslordförandeval Veckans uppgift i Kampen om klubban kan verka omöjlig eftersom kandidaterna tvingas välja när vi ställer usken mot årsarbetstid, öppna skolorna mot att hålla dem stängda, ringa mot att e-posta och så vidare. För att inte vara helt omöjliga låter vi ändå kandidaterna passa en gång men då måste de kommentera varför.

#fslordförandeval 

Kampen om klubban går vidare och nu när vi äntligen har ett datum för fullmäktigemötet och ordförandevalet börjar det dra ihop sig! Kandidaterna får den här gången svara på era, fältets frågor. Vi tackar alla som skickat in frågor.  

 

#fslordförandeval 

Vad har Inger, Jeanette, Pamela och Jens att säga om bland annat usken, lärarpermitteringar och biträdande rektorer? Den här veckan har kandidaterna fått plocka fram telefonerna och banda in ett debattinlägg i videoformat. Valet av tema har varit fritt. Alla kandidater har sedan fått kommentera en motkandidats inlägg, lotten har avgjort paren. 

#fslordförandeval 

 

Ordförandekandidaterna får i sin andra uppgift reflektera över sin skolgång, vad som var bra då och vad som har blivit bättre. De uppmanas också berätta vad de anser måste förbättras i framtiden. Kandidaterna bjuder även på ett foto från förr!

#fslordförandeval 

Första uppgiften i serien "Kampen om klubban" är att skriva en hälsning. Många kommuner inleder nu samarbetsförhandlingar och FSL:s medlemmar känner sig hotade av permitteringar. Vad är din hälsning till arbetsgivarna där ute?

#fslordförandeval