Nyheter från FSL - oktober 2017

  tippa fb rund

Nyheter från FSL 

den 5 oktober 2017

 
 

I höstens andra nyhetsbrev:

 

Vi firar Världslärardagen

Idag, torsdagen den 5 oktober, firas den internationella Världslärardagen för den 23:e gången. Vi uppmanar alla våra medlemmar att uppmärksamma den här dagen och ge positiv feedback till varandra för allt det värdefulla som görs ute i skolorna!

 

Delta gärna i vår kampanj och dela med dig av din #lärarboost till fler. Tagga en bild eller ett videoklipp och skriv en uppmuntrande text där du gärna får skryta om dina kollegor för andra. 

 

"Lärare vill vara lärare"

Vi har en högklassig utbildning som levererar proffsiga pedagoger som nu tyvärr känner sig begränsade i utövandet av sitt yrke, så säger förbundsordförande Holmlund i förbundets pressmeddelande på Världslärardagen. 

 

Arbetarskyddsval

Den 1 januari 2018 inleds en ny mandatperiod för kommunsektorns arbetarskyddssamarbete. Som lärare eller rektor kan du till exempel fungera som arbetarskyddsfullmäktig eller arbetarskyddsombud på din arbetsplats. Ställ modigt upp som kandidat om du är intresserad av att jobba med de här frågorna! Mer information får du av din huvudförtroendeman. Mandatperioden inom kommunsektorn är fyra år, för privata sektorn två år.

 

EDUCA 2018 - Vi höjer motivationen

Edcua 2018 går av stapeln den 26-27 januari 2018 i Mässcentret i Helsingfors - kom med du också! Listan över utställarna i Svenska kvarteret "Hörnan" är nästan komplett och vi planerar nu inspirerande föreläsningar och workshops på vårt tema "Vi höjer motivationen". Du kommer väl ihåg att mässan är helt gratis?! Mer information om mässan hittar du här, vi ses!

 

Höstens fullmäktigemöte

FSL:s fullmäktige kallas till ordinarie höstmöte den 8-9 november i Tammerfors, hotell Scandic Rosendahl. Fullmäktige behandlar stadgeenliga ärenden, inga motioner har inkommit. Mötet omfattar också en seminariedel där bland annat organisationsförändringen diskuteras. Mötet börjar kl. 10.30 på onsdagen och avslutas senast kl. 13.30 på torsdagen. Vecka 43 publicerar vi möteshandlingarna på intran.

Vi har bokat dubbelrum på hotellet för alla ledamöter. Om du inte kan delta i
mötet ber vi dig meddela din suppleant och FSL:s avdelningssekreterare Anita Stark, anita.stark@fsl.fi senast den 20 oktober 2017. Meddela också om du inte tänker övernatta på hotellet och/eller delta i middagen.

 

Nytt utseende på vår intra

Vår intra, alltså medlemssidan för personer med ett förtroendeuppdrag, har uppdaterats. Du loggar in som vanligt via länken i menybalken. Du torde känna igen dig i intrans menyer och mappar men ingångssidan är ny. Stöter du problem eller har en fråga är det bara att kontakta FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström, mirjam.heir-lindstrom@fsl.fi.

 

Vår app Lärarrummet

I vår mobilapplikation Lärarrummet finns funktioner utvecklade enkom för dig som FSL-medlem. Du kan bland annat följa upp samplaneringstiden, räkna ut dit övertimsarvode och få notiser om förbundets senaste nyheter och uttalanden. Appen är helt gratis och kräver ingen registrering.

 

FSL-broschyrer på nätet

På vår nya webbsida hittar du elektroniska broschyrer med nyttig information kring läraryrket, samarbetet med elever och föräldrar, trestegsstödet etc. Kolla till exempel in Förhandlingshjälp för förtroendemän och föreningsfolk, Pigg i skolan och Ny lärare

 

I handboken Vilken lag, vilken rätt diskuterar vi till exempel våld i skolan, disciplinära förfaranden, skadeståndskrav och olika krissituationer i skolan. Broschyren finns inte i elektroniskt format men kan beställas från förbundskansliet. Kontakta FSL:s avdelningssekreterare Anita Stark och be om att få den hemskickad, anita.stark@fsl.fi, tfn: 040 642 1636.  


 

 
Vill du avsluta din prenumeration på Nyheter fån FSL? Klicka här!