Välkommen till Educa 2018

Educamässan i Helsingfors är en fantastisk mötesplats för alla som jobbar med skola och utbildning i Finland. Kom och inspireras tillsammans med andra!

 

Edcua 2018 går av stapeln den 26-27 januari 2018 i Mässcentret i Helsingfors. Mässan är flitigt besökt av bland annat lärare, rektorer och skolledare och ifjol noterades ett nytt rekord, 16 500 besökare. Inträdet är gratis så kom med du också!

 

FSL, tillsammans med Svenska kulturfonden, Svenska folkskolans vänner, Centret för livslångt lärande CLL samt Utbildningsstyrelsen, håller i trådarna för Svenska kvarteret och den så kallade Hörnan.

 

Temat för Svenska kvarteret
på mässan 2018 är:

"Vi höjer motivationen"


Bland annat Åse Fagerlund, neuropsykolog, kommer att föreläsa kring positiv psykologi på vår scen.

 

Som tidigare år deltar olika aktörer inom skola och utbildning som utställare i det Svenska kvarteret. FSL har förstås också en egen monter på mässan där du kan träffa oss, bekanta dig med våra nyheter och prata en stund om skola, lön och anställning med våra experter. Vi finns på plats för dig så kom gärna och säg hej!

 

Program i Hörnan

Programmet är nu klart och du hittar det här!

 

Under fredag och lördag kan du ta del av många intressanta föreläsningar och workshops. Bland annat Åse Fagerlund, barnneuropsykolog, är på plats för att föreläsa kring positiv psykologi. Hon ansvarar för forskningsprojektet "Styrka, glädje och medkänsla"- att stärka hälsa hos barn genom positiva psykologiska insatser i skola och familj. Micke Hermansson, lärare i Sverige, finns också i hörnan och berättar om de populära mikrolektionerna med "Grej of the day".

 

Utställare i Hörnan 2018

Alla dessa finns på plats i en egen monter och berättar mer än gärna om sin verksamhet: 

Educamässan som fortbildningsdag

En viktig del av Educa-mässan är alla de föreläsningar, presentation och debatter som ordnas på olika scener och i utställarnas montrar. Många kommuner och andra arbetsgivare ger lärare och rektorer möjlighet att få EDUCA-mässan som en (eller en halv) FBA-dag.

 

Bild: Mässcentret

 

Kolla med din rektor eller kommunens bildningschef vad som gäller i din kommun. Det lönar sig att i god tid försöka komma överens med arbetsgivaren om mässan som FBA-dag. Om du behöver ett deltagarintyg kan du vända dig till en infopunkt. 

 

Gratis inträde, kom ihåg att registrera dig!

Inträdet till Educa-mässan är gratis, men du måste registrera dig som besökare. Du kan registrera dig på webben  innan du besöker mässan eller vid entrén då du anländer till Mässcentret. Om du registrerar dig via webben ska du komma ihåg att ta med dig en utskrift på din Educa-namnskylt.

 

Har ni frågor är det bara att höra av sig till FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 040 686 9959.