Är du ny lärare? Skulle du behöva stöd i din karriär och en grupp att diskutera läraryrket med?

 

Osaava Verme är ett projekt som erbjuder handledning i form av gruppmentorskap för nya lärare. Gruppmentorskapet är avsett för dig som antingen är ny lärare eller återvänder till läraryrket efter en paus. Mentorsgrupperna leds av en erfaren lärare, som har fått utbildning för uppgiften.

 

En gång i månaden

Mentorsgrupperna samlas på olika håll i Svenskfinland. En grupp kan bestå av 4-10 nya lärare. Grupperna samlas  ungefär en eftermiddag i månaden. Grupperna leds av en utbildad mentor. Reservera cirka cirka 1,5–2 timmar per träff. Grupperna beslutar själv vilka teman man samlas kring och gör upp en plan för verksamheten.

 

Ömsesidigt förtroende

Diskussionerna i mentorsgrupperna bygger på förtroende mellan deltagarna och allt som diskuteras i gruppen stannar i grupperna. Före starten ingår deltagarna ett förtroendeavtal.

 

ÅA arrangerar

På finlandssvenskt håll deltar Åbo Akademis Fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier och Centret för livslångt lärande i projektet Gruppmentorskap för nya lärare. Osaava Verme -projektet är en nationell satsning.

 

Vill du veta mera?

På det nationella Osaava Vermes webplats kan du läsa mera om gruppmentorskap. Notera flygbladet om den svenska satsningen. Du kan anmäla dig och rikta frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Gå till Osaava Vermes webbplats...

Gilla Osaava Verme - Gruppmentorskap för nya lärare på Facebook...