Hitta ditt lärarjobb

Skall du söka ditt första lärarjobb i vår? I så fall lönar det sig att läsa de här tipsen inför ansökningsprocessen. Här hittar du också information om hur hela anställningsproceduren egentligen går till.

Föll valet på fel person? Läs här om när och hur det lönar sig att anföra besvär över ett utnämningsbeslut.

 

Att bli kallad till en intervju är redan en prestation i sig. Det betyder att du tillhör de sökande som arbetsgivaren upplever som intressanta och lämpliga för tjänsten. Dessutom är intervjun ett tecken på att du anses uppfylla de formella krav som tjänsten uppställer.

I synnerhet för dig som har sökt flera lärarjobb samtidigt lönar det sig att tänka sig för innan du tackar ja.

Läs här om att ta den första kontakten till arbetsgivaren, hur du kan lägga upp ditt ansökningsbrev och din meritförteckning samt vilka bilagor det lönar sig att skicka med ansökningsbrevet.

När ansökningsproceduren är klar, utser kommunens representanter en tjänsteinnehavare. Läs här om de krav som ställs på den person som kan väljas och vad som krävs av dig som valet fallit på.

De flesta lärartjänster besätts genom öppet ansökningsförfarande. Det här innebär att tjänsterna ledigförklaras och utannonseras i antingen lokala eller landsomfattande dagstidningar.