Hotas du av permittering eller andra nedskärningar? Eller har din arbetsgivare redan tagit beslut om att permittera undervisningspersonalen? Här hittar du viktig info.

 

 

Permitteringsvarslad, men vad händer sen?

Om du har blivit varslad om en permittering, har du säkert många frågor och problem som du behöver hjälp med att lösa. I informationsbladet Permitteringar och andra nedskärningar redogör vi för förfarandena kring permitteringar. 

Kom också ihåg att du alltid kan vända dig till din förtroendeman med frågor eller problem.

icon Permitteirngar och andra nedskärningar

 

 

När du blir permitterad

Har din arbetsgivare tagit beslut om att permittera undevrisningspersonalen? I FSL:s broschyr "Info för dig som blir permitterad" hittar du viktig info om regler för permitteirnga rinom undervisningssektorn och vilken ersättning du har rätt till under idn permittering.

Beställ också gärna broschyren till alla lärare på din skola. Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Broschyren finns på papper från och med vecka 9 (2014).

icon Info för dig som blir permitterad

 

 

Är det så man sparar?

Sparar kommunerna verkligen pengar vid permitteringar och andra nedskärningar? "Är det så man sparar?" är en broschyr som behandlar permitteringar och nedskärningar inom den kommunala sektorn. Broschyren diskuterar bland annat hur nedskärningar inverkar på personalens välfärd, olika slag av sparåtgärder, hur du kan påverka i kommunen och förfarandet vid samarbetsförhandlingar och permitteringar.

 

Broschyren är gjord av huvudavtalsorganisationerna inom kommunsektorn, bland annt FOSU som OAJ och FSL hör till.

 

icon Är det så man sparar?

 

Arbetslöshetsskydd vid permittering

Under en permittering bestäms rätten till inkomstrelaterad dagpenning mestadels på samma grunder som under arbetslöshet. Läs mera om ditt arbetslöshetsskydd i samband med en permittering i A-kassans information i dokumentet nedan.

 icon Inkomstrelaterad dagpenning för permitteringstiden (2013)

icon Arbetslöshetsskyddet vid permittering