• På skolbänken igen

  På skolbänken igen

  Du och ditt barn har minst nio lärorika och ibland också utmanande skolår framför er. Diskutera varje dag skolan med barnet och våga fråga läraren om ditt barns skolgång.

 • 19 timmar i veckan

  19 timmar i veckan

  I skolorna används många olika undervisningsmetoder. Eftersom barn lär sig på olika sätt, försöker läraren planera undervisningen så att alla elevers utveckling och inlärning stöds.

 • Viktigt om elevernas rättigheter

  Viktigt om elevernas rättigheter

  Alla elever har rätt att känna sig trygga under lektionerna, rasterna och skolvägen. För att säkra tryggheten är utbildningsanordnarna bland annat skyldiga att ha en så kallad antimobbningsplan.

 • Vad gör lärarna?

  Vad gör lärarna?

  Lärarna är undervisningsproffs som har som sin viktigaste uppgift att utbilda och fostra eleverna, både individuellt och i grupp.

 • Vi jobbar för en bra skola

  Vi jobbar för en bra skola

  Varje elev har rätt att må bra i skolan. Då borde skolhuset och klassrummet vara i gott skick. Möblerna borde vara ergonomiska, klassrummen tillräckligt stora och skolgården trygg och rolig.

 • Fråga och prata om skolan

  Fråga och prata om skolan

  Samarbetet mellan hem och skola är både en nödvändighet och en självklarhet. Via samarbetet mellan hemmet och skolan får läraren viktig information om barnet.

Hallå skolombud eller lärare i första klass. Beställ FSL broschyren I första klass till alla vårdnadshavare med barn i ettan. Broschyren distribueras i början av höstterminen till alla förstaklassare i de svenskspråkiga skolorna.

 

Läs på om skola

I broschyren I första klass beskriver vi kortfattat hur skolarbetet är uppbyggt i dagens skola, elevernas rättigheter, lärarjobbet, vad som kännetecknar en bra skola och vad elevernas hem kan göra för att påverka i skolfrågor inom kommunen.

 

Beställ till skolan

I första klass distribueras strax efter läsårsstarten till alla förstaklassare via lärarföreningarnas skolombud. Du som är skolombud eller lärare i ettan ska alltså beställa rätt antal broschyrer till din skola vid läsårets början. Beställ borschyrerna via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Om förstaklassarna i din skola inte har fått broschyren eller om du själv vill beställa ett exemplar, kan du kontakta FSL:s kansli, Anita Stark tfn 020 748 94 64.

Du kan också bekanta dig med texterna i broschyren här på webben genom att öppna PDF-dokumentet via länken nedan.

 

Kolla PDF-broschyren:

 I första klass 2015