FSL-bloggen

Senaste inläggen i FSL-bloggen

 


 

Fler bloggar

På webben webben finns en mängd olika lärarbloggar, skolbloggar och klassbloggar. Här har vi samlat länkar till några av de bloggar som vi har stött på.

Skriver du förresten själv en blogg med inriktining på skolfrågor? Eller har du stött på en lärar- eller skolblogg som du gillar? Tipsa oss gärna i så fall om bloggen. Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Winellska skolans bloggar

Winellska skolans bokblogg: http://wsbokblogg.moobis.se/

Winellska skolans blogg: http://winellska.blogg.hbl.fi/

Winellska skolan i Kyrkslätt driver två bloggar - en skolblogg och en blogg med inriktning på böcker och läsning.

Johan Kants blogg

johankant.wordpress.com

Johan Kants blogg handlar om skola, inlärning, betyg, läsning, skolpolitik, elever, lärarstudenter och allt annat som angår en lärare idag. Johan Kant jobbar som biträdande rektor i en skola utanför Stockholm. Johan Kant har en höl uppsjö läsare och diskussionen går stundvis het på hans blogg. 

Lärarmyteriet

http://lararmyteriet.wordpress.com

Lärarmyteriet är en annan svensk lärarblogg. På Lärarmyteriet bloggar ett gäng lärare från olika delar av Sverige. Lärarna bloggar om "vårt omöjliga uppdrag, om lön, om arbetsvillkor, om facket och om det fantastiska som det ändå är att ha arbetet lärare."

Klassrum 33

Ett rum. En lärare. Tusen tankar.

http://klassrum33.wordpress.com/

Klassrum 33 är en blogg om skolan, både som arbetsplats och som fenomen. Mest är det en blogg om att undervisa i modersmål och litteratur i åk 7-9 i en svensk skola i Finland. Handlar mycket om ungdomslitteratur och skrivpedagogik.

Ekenäs Gymnasiums blogg

http://blogg.vastranyland.fi/ekenasgymnasium/

Lärare från Ekenäs Gymnasium bloggar på tidningen Västra Nylands webbplats. I bloggen berättar de om vardagen i en skola som satsar internationellt.

Carpe Diem/Lisbet

http://lisbet-carpediem.blogspot.fi/

Lisbet är lärare och älskar sitt jobb! I sin blogg skriver hon om allt, ingenting och lite till. En hel dle pysseltips hittar du också i bloggen Carpe Diem.