OAJ och FSL bytte 1.1.2015 försäkringsbolag från If till Turva. Ditt  medlemskort fungerar också som ditt Turva-reseförsäkringskort.

I försäkringsärenden som uppstod före år 2015 ska du vända dig till If.

 

 

Lärarfacket har ingått avtal med försäkringsbolaget Turva om olika medlemsförsäkringar. Observera att försäkringarna INTE gäller pensionerade medlemmar.

Läs mer om medlemsförsäkringar och försäkringsrabatter på Turvas webbsida. 

Rådgivning på svenska i Turva

Enligt försäkringsbolaget Turva sköter man den svenskspråkiga rådgivningen via samma telefonnummer som den finska (01019 5110). Om ingen av de svenskspråkiga rådgivarna finns tillgänglig, uppger Turva att man antecknar kundens kontaktuppgifter och återkommer senare.

För FSL är det viktigt att den svenskspråkiga kundbetjäningen i Turva fungerar. Därför är det bra om medlemmarna och särskilt föreningarna kontaktar FSL om man upplever brister i den svenskspråkiga kundbetjäningen. Mejla eller ring Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 020 749 54 64.

FSL för en dialog med Turva och försöker påverka så att den svenskspråkiga kundbetjäningen fungerar så bra som möjligt.

 

Frivilliga försäkringar i If (tagna före 1.1.2015)

Om du har tagit en frivillig medlemsförsäkring i If (liv- eller olycksfallsförsäkring Gruppsampo Primus), påverkar inte OAJ/FSL:s byte av försäkringsbolag dessa. Du har alltså också i fortsättningen rätt till dessa förmnåliga försäkringsavtal och även till andra rabatter som du fått på försäkringar i If via ditt medlemskap i lärarfacket.

Om du har ett försäkringsärende som uppstod före 1.1.2015, ska du fortsättningsvis kontakta If. Du kan ringa Ifs servicenummer 010 515 205 (svensk service) eller  läsa mera om försäkringarna och villkoren på www.if.fi/oaj

Gå till din lärarförening