Rådgivning och rabatter, broschyrer och bränsle, försäkringar och övernattningar. Lärarfacket samarbetar med många olika företag för att erbjuda våra medlemmar bra rabatter och förmåner. Via medlemskapet i OAJ/AKAVA får du ytterligare förmåner. Kom alltid ihåg att uppvisa ditt medlemskort.

 

Förmåner på jäsenedut.fi

På webbadressen www.jäsenedut.fi hittar du så gott som alla de medlemsförmåner som du får tillgång till med ditt FSL-medlemskort. Du loggar in på webbplatsen med hjälp av ditt medlemsnummer som finns på ditt medlemskort. Den här förteckningen omfattar förmåner som tillkommer FSL/OAJ- och AKAVA-medlemmar. Tyvärr finns webbplatsens information tillgänglig endast på finska. Vi beklagar det här, men hjälper dig gärna med svenskspråkig information. Ring FSL: 020 749 5460.

På Jäsenedut-webbplatsen kan du också beställa ett nyhetsbrev med info om aktuella medlemsförmåner. Nyhetsbrevet skickas en gång per månad. Här beställer du nyhetsbrevet... (du måste logga in på Jäsenedut-webbplatsen för att kunna anmäla dig som prenumerant). Tyvärr är också nyhetsbrevet tillsvidare endast på finska.

De förmåner som FSL har förhandlat fram för sina medlemmar syns inte på jäsendeut.fi. Dessa förmåner kan du läsa om här på FSL:s webbplats.

 

Stöd från facket

Som medlem i FSL får du rådgivning och hjälp i frågor om skola och utbildning, löner och anställning samt juridiska frågor. Vänd dig till facket om du har frågor som rör ditt anställningsförhållande. Lärarfackets förtroendemän ger också råd och stöd – vänd dig alltid i första hand till din förtroendeman. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Du minns väl också att du som medlem i FSL är försäkrad i Lärarnas arbetslöshetskassa. Läs mera om ditt arbetslöshetsskydd här.

 

Är du pensionerad eller studerande?

Vissa av medlemsförmånerna gäller inte pensionerade lärare och lärarstuderande. Som pensionerad lärare är du bland annat inte berättigad till försäkringsförmåner och bränslerabatter. Studerandemedlemmar omfattas inte automatiskt av arbetslöshetsskyddet. Kontakta FSL:s kansli (tfn 020 749 54 60), om du behöver närmare information om begränsningarna.

 

Lokala variationer

En del lärarföreningar har förhandlat fram olika lokala medlemsförmåner för sina medlemmar. Vänd dig till din förening för information om eventuella lokala förmåner.

 

Ditt medlemskort

När du har anslutit dig till FSL får du ditt medlemskort hemskickat per post. Medlemskortet är samtidigt ett försäkringskort för dina medlemsförsäkringar i If eller Varma (från och med 1.1.2015). Kontakta FSL:s kansli om du tappat bort ditt kort, om det gått sönder eller om du av någon annan orsak behöver ett nytt kort. Mejla Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 020 749 5460.

 

 

Gå till din lärarförening