Har du flyttat, fått barn eller bytt jobb? Som medlem i FSL är det viktigt att du kommer ihåg att meddela FSL-kansliet alla förändringar i ditt anställningsförhållande och i dina kontaktuppgifter.

När du byter jobb

Om du redan är medlem i FSL, men byter arbetsgivare, ska du fylla i en ny fullmaktsblankett för uppbörd av medlemsavgift. Blanketten kan du ge till ditt skolombud eller direkt till lokalföreningen. Också då du byter arbetsgivare men fortsätter tjänstgöra på samma ort ska du komma ihåg att fylla i en ny fullmaktsblankett. Fullmaktsblanketten gäller endast för den arbetsgivare som du har lämnat den till.

Om du dessutom byter tjänstgöringsort

Om du också får en ny tjänstgöringsort då du byter arbetsgivare, skall du anhålla om medlemskap i den FSL-förening som är verksam på din nya ort. I det här fallet skall du fylla i en ny medlemsblankett och fullmakt och ge den till skolombudet eller den nya lärarföreningen. Kom också ihåg att säga upp ditt medlemskap i den gamla föreningen. Klicka på LÄRARFÖRBUNDET och Medlemsföreningar för att ta reda på vilken lärarförening som fungerar på din nya tjänstgöringsort.

Har du ny adress eller tjänstledigt?

Kom ihåg att alltid meddela lärarföreningen eller FSL:s kansli

  • om du blir tjänstledig eller börjar jobba igen efter en tjänstledighet (till exempel föräldraledighet eller alterneringsledighet),
  • om du har ny adress eller har bytt namn,
  • om du har bytt arbetsplats,
  • om du går i pension.

Smidigast gör du ändringarna med vårt elektroniska formulär för ändringsanmälan till medlemsregistret. Formuläret hittar du via länken på första sidan. Du kan även skicka dina nya uppgifter per e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Fyll i en helt ny fullmaktsblankett när

  • du ansluter dig till lärarföreningen
  • du byter förening och arbetsgivare
  • du byter arbetsgivare inom samma medlemsförenings verksamhetsområde.

Blanketten får du av skolombudet eller av medlemsföreningens sekreterare.

 

icon Ändringsblankett till medlemsregistret

Gå till din lärarförening