• nfront1
  • nfront2
  • nfront3

Börjar det vara ett tag sedan du gick i skolan? Är du kommunalvalskandidat och genuint intresserad av att satsa på skola och utbildning? Delta i vår kampanj ”Skugga en lärare” och få möjligheten att följa en lärare några timmar under en vanlig skoldag.

Att skugga en lärare är en intressant upplevelse där skolvardagens alla glädjeämnen och utmaningar presenteras på ett konkret sätt.

Mer än hälften av kommunernas uppdrag kommer i fortsättningen att gälla fostran och utbildning och därför är det viktigt att du som blivande beslutsfattare är kunnig och inspirerad att jobba för vår skola.

För att få en inblick i skolvardagen erbjuder därför många av FSL:s medlemsföreningar lärarskuggningar under våren. Som kandidat får du följa med en lärare under en eller ett par timmar där det finns möjlighet att se, höra och uppleva hur läraryrket och en vanlig dag i skolan ser ut idag.

Din skuggning avslutas med en pratstund med läraren och eventuellt en representant för lärarföreningen kring viktiga och knepiga skolfrågor.

Skuggningskampanjen startar i mars på många håll i Svenskfinland. Var alert - en lärarförening kanske kontaktar dig! Det går också bra att själv ta kontakt med den lokala lärarföreningen och anmäla ditt intresse.

Till våra medlemsföreningar

Vill ni erbjuda lärarskuggningar i er region men inte kommit igång med förberedelserna ännu? Behöver ni tips och råd inför en kommande lärarskuggning i någon av era skolor?

På förbundets intra hittar ni mer information om hur man kan gå till väga. Det går också bra att kontakta FSL:s kommunikatör Mirjam Heir-Lindström för mer information.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn: 040 686 99 59 

FSL:s nyhetsbrev

Läs på nätet...

Prenumerera

Finlands Svenska Lärarförbund FSL

FSL är ett fackförbund för alla svenskspråkiga lärare, lektorer och rektorer. Vi har över 5 000 medlemmar, alltså drygt 95 procent av den svenskspråkiga undervisningspersonalen. 

 valet banner

Gå till din lärarförening